Restauranter 7 spisesteder i København, du skal besøge, hvis du savner Sydeuropa

Har du valgt at holde sommerferie i Danmark, nu hvor vejret er så godt? Men savner du stadig lidt af Sydeuropas charme og lækre madretter? Jamen, så er det godt at ELLEs skribent Rebecca Laudrup har lavet en lille guide til, hvor du skal spise næste gang du savner italiensk is, græsk salat, spanske grønne peber, portugisiske sardiner og franske oste. 
 
Bottega Barlie
Sardiner fra Portugal, burrata fra Italien, tomatbrød fra Spanien? Hvis der er nogen, der har forstand på, at laverer de bedste retter fra Sydeuropa, så er det det her sted. For ikke nok med, at maden smager godt, så er stilen også autentisk og helt nede på jorden, som hvis man besøgte et lille italiensk sted i provinsen med markblomster og rå vægge! Helt klart et besøg værd.   
 
 
Promenaden 1932 
Hvis du savner Paris, så er dette stedet at tage hen - både til morgen, middag og aften. Der er alt fra øko-æg i alle varianter, Croque Monsieur, moules frites, rørt tatar og ja, listen fortsætter. Deres sommerretter som håndpillede rejer, rødspættefilet og jordbær med hvid chokolade er nu heller ikke til at stå få. Og så har de siddepladser udenfor, som ligeså godt kunne være et sted i 7eme arrondissement. Så gør ligesom franskmændene og smut forbi efter arbejde, så du kan drikke et glas hvidvin med veninderne. 
 
 
 
Pasta La Pasta 
Nogle gange orker man bare ikke at tage ud og spise en fredag aften, men hvorfor så ikke tage Italien med hjem til dig selv? Pasta La Pasta er nok Københavns bedste take-away sted når det kommer til pastaretter. Og det føles lidt som om, at der har stået en italiensk mama i køkkenet hele dagen og lavet mad, så du kunne blive lykkelig og mæt på samme tid. Retter som sort trøffel og ricotta plin med cremet parmesansauce, sultede svampe, trøffelolie og parmesan. Eller lufttørret skinke med tortellini, tomat ragu, artiskokker, oliven og syltede svampe. Buon appetitio! 
 
 
Oysters and Grill 
Hvis der er noget, de elsker i Sydeuropa, så er det fisk – og rødt kød! Derfor er Oysters and Grill det oplagte sted at besøge, hvis du også er til skaldyr (hummer, muslinger i alle slags størrelser og varianter, østers og rejer), blæksprutte (både uden og med friture), hele fisk (med hoved og hale), og ceviche. Der er også masser af kød til den, som elsker det, lige fra Côte de Boeuf til steak tartar. Og så skal vi ikke glemmes deres sides som græsk salat, tzatziki og citrussalaten. Ja, der er lidt Grækenland, Spanien, Portugal og Frankrig over dette sted.
   
 
La La La 
Ræk hånden op hvis du elsker oste, charcuterier og creme brûlée!Og hvis du så også godt kan lide hvidvinsdampende muslinger med fritter, stegte frølår og L’Entrecôte (altså kød), så er dette det rette sted! La La La har den hyggeligste atmosfære, hvor der også er mulighed for at spille pétangue ude i gårdhave og drikke bobler samtidig. Ja, Christianshavn kan sagtens føle som Provence i Frankrig, når man besøger denne perle af en restaurant.
  
 
 
Mama Che Galeto La Fiorita og Pizzaria La Fiorita 
Hvis du besøger Nansensgade i København, så bliver du nødt at besøge de to steder, som er eget af den samme Italienske familie. Start med at tage ned i kælderen og bestil en pizza, der er intet fancy over det, andet end pizzaerne er lavet med kærlighed, og kokkene snakker italiensk sammen, imens at der er en (italiensk) fodboldkamp på skærmen. Derefter, skal du gå over gaden og ind i deres is butik, som virkelig forstår at lave is, der gør en glad i sjælen – prøv deres citronsorbet og pistacieis! 
 
 
Paté Paté 
En restaurant i kødbyen som har en dejlig nede-på-jorden charme og hyggelig stemning. Og selvom der ikke er meget Mallorcinsk stemning med klipklapper og solbrændte skuldre, så er det alligevel muligt at have en form for grisefest hos dem. For her kan man altså få et halvt Hampshire grisehoved med patata bravas (en form for sprøde kartofler red.) og pimentos de padrones (stegte grønne peber red.) med aioli. Det bliver næsten ikke mere spansk end det. Men hvis man nu mere er til det Italienske eller Franske, så har de også Risotto, økologisk burrata, og oksetatar. 
 
 
 
 

Relaterede artikler