Foto: Philip Høpner
Annonce

ELLEs læsere har givet mad til 1.770 afrikanske børn i en måned

af Rose Maria Boelsmand 28/06/2017
I samarbejde med H&M og Røde Kors afholdt ELLE d. 21. juni 2017 eventen 'Recycling Fashion With Love' hvor ELLEs læsere var inviteret til at shoppe tøj, doneret af de celebre gæster til ELLE Style Awards til fordel for Røde Kors, som med indtjeningen fra aftenen kan give mad til 1.770 afrikanske børn i en måned. Læs om den bæredygtige shoppe-event og se videoen fra aftenen her.

Allerede en lille time inden dørene blev åbnet til en komplet transformeret H&M butik på Amager Torv i København den 21. juni 2017, var der kø langt ned af Strøget for at komme ind. Det var nemlig ikke en hvilken som helst shoppe-oplevelse, der ventede for enden af den røde (eller rettere 'CabarELLE'-printede) løber. I samarbejde med H&M og Røde Kors havde ELLE fyldt hele underetagen i den store H&M flagship butik på Strøget i København med unikke items, og designertøj, sko og tasker, doneret af Danmarks mest velklædte celebs til fordel for Røde Kors. Og det hele var til salg, komplet med et lille 'tag' om, hvem der havde doneret det enkelte stykke tøj - og hvis man var heldig en anekdote om, hvilken historie netop dét stykke tøj havde med sig fra sin tidligere ejer. Alt var finpudset og lækkert hængt op, og efter ELLEs Chefredaktice havde budt velkommen til de mere end 200 ELLE-læsere og H&M Club-medlemmer og sagt "Vær så god at shoppe løs!", blev de håndplukkede, donerede stykker tøj revet af bøjlerne af de shoppeglade gæster... Og knap 15 minutter senere var butikken tom.

Og ud over det åbenlyst bæredygtige over at give tøj nyt liv frem for altid at købe 'nyt, nyt, nyt' (tøjproduktion er en af de mest forurenende industrier. red.), så var der endnu en god grund til virkelig at shoppe løs med god samvittighed til eventen, der var døbt 'Recycling Fashion with Love": Al indtjening fra aftenen blev nemlig doneret ubeskåret til Røde Kors.

Dette gjaldt også fem særligt udvalgte kjoler, der ikke havde været til at prisfastsætte på forhånd på lige for med de øvrige items, der var til salg på aftenen. Kjolerne, heriblandt den one-of-a-kind H&M Conscious Exclusive kjole, som ELLEs chefredaktrice Cecilie Ingdal havde på til ELLE style Awards (se den her), blev bortauktioneret ved en 'silent auktion' på aftenen - og chefredaktricens kjole gik for intet mindre end 4.000 kr.

I alt kunne ELLE og H&M efter eventen donere et ubeskåret totalbeløb fra aftenen, der kan give mad til 1.770 afrikanske børn i en måned.

På aftenen spillede DJ Thomas Madvig og Karl William overraskede gæsterne med en intimkoncert da shoppingen var overstået.

Se filmen fra ELLEs 'Recycle Fashion With Love' event i samarbejde med Røde Kors og H&M, hvor der udover shopping var lækre bæredygtige drinks og kanapér, DJ tunes fra Thomas Madvig og surprise intim koncert med Karl William:

50 kr. sikrer mad i tre uger til et barn på flugt
100 kr. giver 2.000 liter filtreret drikkevand til katastroferamte familier
500 kr. beskytter 15 mennesker mod malaria ved uddeling af myggenet
1.000 kr. giver mad til 28 afrikanske børn i en måned

Kilde: Røde Kors

På aftenen spillede DJ Thomas Madvig og Karl William overraksede gæsterne med en itimkoncert da shoppingen var overstået.