ELLE Rejser: På skiferie i Verbier

Katrine Damgaard

Her på ELLE redaktionen elsker vi skiferier! Og særligt de eksklusive af slagsen. Her guider ELLEs skribent Katrine Damgaard dig til det skønne Verbier, hvor der er noget for enhver smag...

Bedste pist. I området La Chaux finder du ikke bare snowparken med de vildeste hop og sejeste skibumser, men også et udvalg af pister, der er sjove for både den let øvede og den mere rutinerede skiløber. Når sneen er ny, kan man altid finde en ny vej ned ad bjerget, og vil man opleve mere, kan man tage pukkelpisten ned fra toppen af dalens højeste bjerg, Mont Fort. 

Paragliding. Er du til ekstremsport som helligski og paragliding, er Verbier din legeplads. Ved sidstnævnte får du lov at opleve Jordens måske smukkeste udsigt fra fugleperspektiv. Men er du skræmt ved tanken om at hænge i en faldskærm 800 meter over trætoppene, kan vi også anbefale at tage kabinen til toppen af bjerget Mont Fort (3.329 m), hvorfra udsigten over bjergkammene er helt fænomenal. 

Læs også: Elle Rejser: Oplev La Mamounia paladset i Marrakech

Tid til forkælelse. Trænger stængerne til en hviledag, eller har du bare brug for at blive forkælet i smukke omgivelser? Så snup en massage, en facial eller en tur i sauna på det eksklusive Hotel W (og følg op med en drink i hotellets bar senere på aftenen).

Psst ... Nyt skitøj? Så vent med at købe det, til du kommer frem. Verbier er et mekka i vinterligt udstyr, og det allermest skichikke fås i Moncler, som for få år siden åbnede butik på byens hovedgade. 

Spisepauser. Der er ikke så få cafeer i det schweiziske skiterræn, og kvaliteten af kaffe, te og varm chokolade er så godt som identisk på langt de fleste. Alligevel er Cabane Mont-Fort bare lidt bedre end sine konkurrenter, måske på grund af cafeens unikke beliggenhed på en høj bjergkam med dertil hørende udsigt. Og så er de hjemmebagte cookies altså bare bedre end en almindelig Marsbar! På det nyåbnede hotel Cordée des Alpes (som i øvrigt også kan anbefales) ligger restauranten La Cordée. Stemningen her er mere nordisk, end den er schweizisk, og indretningen er så cool og maden så god, at du får lyst til at komme tilbage aften efter aften. Skiferie rimer på Crêpes sucrées (eller au Nutella), og den bedste af slagsen finder du hos Le Rouge. Restauranten (som i øvrigt også er et besøg værd til frokost) har lavet et lille udendørs pandekage-hus, der med rette er blevet et tilløbsstykke. Og bliver du hængende hen ad eftermiddagen, kan du snuppe et glas rosé og opleve en high-end-fortolkning af afterski. 

Læs også: NEW YORK: Her er redaktionens rejseguide

Afterski etc. Ingen skiferie uden en tur (eller to) på afterski. Farinet er stedet at gå efter, hvis støjniveauet gerne må være højt og øllerne mange. Gå ikke glip af barens legendariske ’serveringsski’, hvorfra du kan drikke din øl helt uden brug af dine hænder. Stedet er i øvrigt så fikst indrettet, at taget kan køres af, når temperaturen bliver for høj. Sin størrelse taget i betragtning har Verbier et stort udvalg af natklubber. Farm Club har eksisteret for evigt, og det er stadig her, at Nordsjællands hippe crowd slår sine folder i uge syv. 

Her skal du bo. Tager du til Verbier, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, og det skyldes ikke mindst huslejen hos byens hoteller. For nylig fik det eksklusive hotel Le Chalet d’Adrien en charmerende lillesøster, Le Chalet de Flore, hvis hyggelige stemning og gode location gør hotellet en anbefaling værdig.

Terrassen over dem alle. Når solen skinner, skal frokosten spises på byens absolut bedste terrasse. Og der kan ikke herske nogen tvivl om, at denne tilhører det lækre hotel Le Chalet d’Adrien. Prøv klassiske schweiziske retter som raclette og ostefondue, og gå ikke glip af hotellets store udvalg af hjemmebagte tærter, der får tænderne til at løbe i vand.

Læs også: ELLE Rejser: På luksusferie i Miami

Så grib skibrillerne og pak kufferten, for sne, sol og luksus venter på dig i Verbier! Go' tur!

I galleriet kan du se de mange flotte billeder... du 'swiper' bare, hvis du sidder ved mobilen.

[aller-gallery:8448]

Relaterede artikler