ELLE Rejser: Oplev La Mamounia paladset i Marrakech

Pernille Christiansen, PR

ELLE guider dig til det smukke palads La Mamounia i Marrakech, hvor eventyrerene bliver til virkelighed, kulturer mødes og smagsløgene tilfredsstilles. Så læn dig tilbage og nyd denne rejseguide til Marokko...

Nyd spa i verdensklasse! Luksushungrende globetrottere strømmer til for at opleve La Mamounias eksklusive refugium, der har opnået status som det mest prestigiøse palads på det afrikanske kontinent, og i 2011 blev deres spa udråbt til Best Hotel Spa in the World. Bestiller du en orientalsk hamam, bliver du først smurt ind i sort sæbe baseret på olivenmarme­lade og beriget med eukalyptusolie, og du bliver skrubbet og masseret, hvorefter en mineralholdig ler får lov at modarbejde alle hudens urenheder. Til sidst bliver du vasket i appelsinblomstervand, og din afspændte krop masseres med en fugt­givende arganolie. Det er velvære, når det er bedst. Og sådan er det hele vejen igen­nem på La Mamounia

Læs også: På luksusferie i Miami

Mæsk dig i Marokkanske deikatesser! På paladsets eget område kan du vælge mellem intet min­dre end ἀre restauranter. Satser du på den marokkanske restaurant, får du lov at tage plads blandt appelsinplanter og vandfontæner, hvor et lokalt orkester slår stemningen an, mens en sand festmiddag af tajines, krydrede salater og lammeskulder bliver anrettet for næsen af dig.  Velbekomme!

Psst ... Er det luksuriøse La Mamounia ikke en del af din Marrakech-ferie, kan du faktisk købe en endagsentre, der giver adgang til poolen, spaområdet, parken og hotellets fire restauranter, og få del i den fine luksus ad den vej. 

Dyrk sport i parken! La Mamounias syv hektar store park er i en klasse for sig. Det var kong Moham­med Ben Abdellah, der opførte den tilbage i det 18. århundrede som en bryllupsgave til sin søn, Prins Moulay Mamoun. I dag er den royale have forbeholdt La Mamounis gæster, som kan udfordre hinanden på de knastørre tennisbaner, smide sig på græsset i skyggen af de små oliventræer eller slå sig ned i den hyggelige Pavillon Menzeh, som serverer myntete og søde kager dagen lang. 

Læs også: NEW YORK: Her er redaktionens rejseguide

Besøg Yves Saint Laurents baghave! Når du nu er i Marrakech, så und dig selv et hvil i byens åndehul. Den botaniske have Jardin Majorelle blev opført i 1924 af den franske kunstner Jacques Majorelle, som brugte 40 år på at skabe denne oase proppet med skyggefulde alléer og eksotiske planter. Midt i haven ligger det islamiske kunstmuseum, som bl.a. huser nordafrikanske tekstiler done-ret af Yves Saint Laurent og Pierre Bergé, der siden 1980 har ejet Jardin Majorelle. 

OpLev byens must sees! Der er meget at opleve – også uden for luksuslivets fire vægge. Du må ikke gå glip af byens medina, der med sine utallige bygninger og haver fra den historiske guldalder er blevet optaget på Unescos Verdensarvsliste. Her finder du blandt andet den imponerende moske Koutoubia, som kun er åben for muslimer, men som får enhver til at tabe pusten ved synet af sin 77 meter høje minaret. 

Læs også: På besøg hos... Karen Maj fra Another Ballroom

Gør en god handel! I hjertet af Marrakech finder du Afrikas travleste torv,  Djemaa el Fna, samt Marokkos største traditionelle  marked, den såkaldte souk, hvor ivrige handelsmænd altid er klar til at slå en god handel af. Marrakech er hjemsted for en stor garveriindustri, så hvis du er på udkig efter billige lædervarer i høj kvalitet, er det her, du skal slå til, ligesom du bør investere i en vitaminrig arganolie eller et tørklæde i det specielle kaktussilke, som Marrakech er kendt for. Souken er mindst travl under fredagsbønnen! 

Inden du får pakket kufferten, kan du drømme dig til Marrakech i vores galleri, der er fyldt med fantastiske billeder... god tur!

ELLE Rejser: Oplev La Mamounia paladset i Marrakech

 

Relaterede artikler