Nu kan du komme direkte til Beirut fra København - og her er 6 steder du ikke må gå glip af

Foto: PR

Mellemøsten har været på alle rejselystnes læber de seneste år - og det er bestemt forståeligt med den eksotiske og ældgamle kultur, de krydrede smagsoplevelser, lune temperaturer og den smukke natur. Det har dog i særdeleshed været Israel og storbyen Tel Aviv, der hidtil har stjålet fokus - men nu melder en ny destination sig på det øst-liggende landkort! SAS åbner nemlig den første nordiske rute fra København direkte til Beirut, der frister med et pulserende natteliv, smukke strande og lækre shopping-muligheder kun 3 timer fra Danmark. 

Libanon oplever i øjeblikket en frisindet opblomstring, og i foråret 2017 blev den første Gay Pride Parade afholdt i Beiruts gader, ligesom flere eksklusive butikker holder til i den smukke by langs Middelhavets østkyst.

I forbindelse med at SAS har offentliggjort den nye destination på deres rutekort, har de allieret sig med den libanesisk-fødte modeskaber, Sinan Abi Morshed, der er designer og medstifter af sefrsefr.com, Sinan fortæller, at Beirut er et modemekka uden sammenligning, og at man blandt andet finder Haute Couture designeren Eli Saab - der også er libanesisk - side om side med Céline butikker i Beirut.

Desuden fremhæver Sinan, at dét, der gør Beirut til noget helt unikt, er det dragende natteliv, hvor man kan se unge som gamle danse side om side og uden opdeling hele natten. Og det lyder jo bestemt som en fest, man gerne vil være med til - særligt når man ved, at man i dagtimerne kan slænge sig på de hvide sandstrande eller tage på en kulinarisk udflugt gennem mezze, falafel, tabuleh og humus - eller dyrke de lokale designere, der efter alt at dømme får modeflair ind med drikkevandet. 

Hvis du også er fristet af at bestille en tur til Beirut, når den nye rute åbner i marts 2018, så har Sinan samlet 6 steder til dig, som du allerede nu kan skrive dig bag øret for et besøg, når turen går til Beirut. 

Den bedste kaffe: Chez Paul

Den skønneste morgenmad: Em Nazih

Den lekreste middag: El Denye Hek Beirut

Den bedste fest (dyr): Gold

Den bedste fest (prisvenlig): One

Den bedste strand: Eddesands Beach eller Le Royal (ligger lidt uden for Beirut, men er bestemt turen værd)

Ud over den nye afgang til Beirut, lancerer SAS i sommerprogrammet 2018 yderligere 10 nye ruter fra Danmark. Foruden Beirut kan man komme til Toulon i Frankrig, Genova i Italien og Sarajevo i Bosnien, Lissabon i Portugal, Genova i Italien. Desuden kommer Gazipaza i Tyrkiet tilbage i sommerprogrammet. Dertil øger SAS afgangene til Zürich i Schweiz, Rom i Italien, og til og fra Aarhus. Fra Aarhus Airport får østjyderne nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. I alt er der fra Aarhus Airport fem nye ruter og seks nye fra Københavns Lufthavn.