Kalder alle shopaholics Her er verdens 10 bedste shoppingbyer

Foto: Confessions of a Shopaholic

I efteråret vælger mange danskere at pakke kufferterne og nyde en weekend i storbyferiens tegn, som et kærkomment afbræk fra hverdagens trummerum. Det store spørgsmål er dog, om shoppingen skal foregå ned af Oxford Street, Champs-Élysées eller Fifth Avenue?

Det har den online rejseportal Booking.com undersøgt blandt 21.500 respondenter i 29 lande fordelt over hele kloden med det formål at finde frem til de 10 bedste shoppingbyer i verden. For at gøre undersøgelsen mere relaterbar har de desuden sammenlignet de danske og globale besvarelser, hvilket har afsløret nogle interessante forskelle.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at de store modeugebyer og gamle kendinge som Paris, London, New York og Milano er øverst på listen over de ultimative shoppingdestinationer, uanset hvilken gruppe af rejsende man hører til – gammel kærlighed ruster trods alt aldrig. På begge top 10 lister finder man desuden de gradvist populære rejsemål Barcelona, Dubai, Rom og Los Angeles.

Læs også: Her er de mest insta-venlige hoteller i verden 

Zoomer vi ind på forskellene, er det dog interessant, at Tokyo ligger nr. 6 i den globale undersøgelse, men slet ikke er med på den danske top 10 liste. Der er naturligvis mange kilometer fra Danmark til Tokyo, men alligevel. Den kulørte hovedstad har i de seneste år virkelig markeret sig på den internationale modescene med sin mærkværdige og farverige streetstyle og unikke trends, hvorfor det i den grad må siges at være en by med rejsepotentiale. 

Den samme tendens gør sig gældende for Las Vegas. Ørkenbyen indtager nemlig 9. pladsen over bedste shoppingbyer på den globale liste, men er slet ikke at finde på den danske liste. Selvom mange måske forbinder Las Vegas med casinoer, ekstravagante shows, glitter og glamour, så finder du også en lang række eksklusive butikker som Chanel, Hermès og Saint Laurent i Las Vegas. Så Las Vegas byder i den grad også på masser af shoppingmuligheder til fashionistaen.

Læs også: 8 storbyer, der summer af zen

Omvendt så er de über populære hovedstæder Amsterdam og Berlin, som ligger henholdsvis nr. 8 og nr. 3 på de danske rejsendes top 10, slet ikke med på den globale liste.  

Hvis turen snart går til e af de populære byer på listen over bedste shoppingbyer, så kig med i galleriet. Her har vi nemlig samlet ELLEs rejseguides til Paris, Barcelona, London, New York, Milano, Rom, Tokyo, Berlin og Los Angeles.

Verdens bedste shoppingbyer