Her er den største rejsetrend i 2018, du skal holde øje med

Foto: PR

Du har måske altid svoret til storbyferier eller afslappet dase-ferie på en Thailandsk ø, når rejsefeberen har overtaget, og du er suset langt væk fra det kolde, danske vinterhalvår.

Og særligt i december kan lysten til at booke en billet til varmere himmelstrøg da også være ekstra fristende. Du har måske endda ønsket dig en rejse til et valgfrit sted i julegave. Men ved du hvor rejsen skal gå hen?

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Rejsebureauet Intrepid Travel giver dig en hjælpende hånd, næste gang du skal booke en rejse. De har nemlig netop offentliggjort deres bud på de hotteste destinationer i 2018 og peger samtidig på den næste, store rejsetrend.

Når vi kigger mod det nye år, så vil den helt store fællesnævner for rejsedestinationer være ’bæredygtighed’. Og bæredygtighed er ikke blot et smart buzzword, men nærmere en bæredygtig tilgang til det, at rejse og samtidig mindske de fodspor man sætter.

Læs også: Dét lyttede danskerne mest til i 2017

Derfor er rejser, som inkluderer aktiviteter såsom cykling, vandreture og kajakroning højest på agendaen når vi kigger mod 2018. Og aktive ferier til mindre kendte destinationer er, ifølge rejsebureauet, den helt store rejsetrend i 2018, da den rejselystne har fået øjnene op for overturisme ved de mere traditionelle rejsemål. 

Som rejsebureauets CEO, James Thornton forklarer: "Folk bliver mere opmærksomme på den indvirkning deres rejser har på miljøet, på de steder, de besøger og på de mennesker, de møder. Overturisme er blevet et reelt problem i mange af verdens smukkeste byer."

Læs også: ELLE rejser: Scandi-cool getaways 

Derfor er den nyeste rejsetrend altså at kigge væk fra de traditionelle rejsemål; og at kigge mod de mindre kendte områder i verden, kan faktisk være en rigtig god investering. 

I det mindst besøgte land i Europa venter for eksempel den største vinkælder i verden, og i et mindre land i Sydamerika kan du være så heldig at spotte lyserøde delfiner. I 2018 skal du derfor kigge mod de nyeste it-destinationer, som blandt andet tæller Moldavien, Surinam og Tatrabjergene.

Swipe dig gennem galleriet og få inspiration til din næste tur til lande, hvor du kan dykke ned i lokale lommer og opleve naturvidundere på helt egen hånd - vi kan godt afsløre, at der er et par steder på listen, som vi bestemt ikke ville have noget imod at besøge i det nye år! 

Her er den største rejsetrend i 2018

Psst... Leder du stadig efter den helt rigtige julegave? Giv et abonnement, som varmer langt ind i det nye år. Klik på banneret herunder for at sikre dig den perfekte julegave til hende (eller ham), du holder mest af.