Sådan holder franske kvinder den slanke linje

PR, Instagram

Her på ELLE kan vi ikke få nok af Frankrig. Vi beundrer de franske kvinder, deres coolness og ikke mindst deres hemmeligheder om det at holde den slanke linje. 

Læs også: Hilsen fra chefredaktricen: Fransk uforglemmelighed

Så vordan holder franske kvinder sig slanke, til trods for at de spiser tre retter mad, drikker vin til og kun sjældent dyrker hård motion? Det diskuterede man for et par år siden, da Mireille Guilianos bog French Women Don’t Get Fat lå på natbordene, og hun på selvbiografisk facon fik guidet kvinder rundt om tallerkenen efter de små bidders princip.

Hendes pointer er eviggyldige, og du kan roligt tage dem til dig (igen). Franske kvinder drikker vand, bevæger sig og får i det hele taget skabt en balance, der matcher deres krop. Det franske ord ’menu’ betyder (meget sigende) lille, og at holde den slanke linje på fransk handler helt enkelt om nydelse, men mådehold. Om kvalitet frem for kvantitet (glem supermarkedets præfabrikerede varer, og gå efter markedernes sprøde grøntsager i alskens farver). Om rolige til- og fravalg (enten vin eller dessert). Og om at lokalisere sine synder.

Brug et par måneder på at finde frem til, hvilke elementer af din livsstil der giver de ekstra kilo. Gør din mad til gourmet, og sæt dig roligt ned og nyd den, siger Mireille Guiliano. Det er den bevidstløse indtagelse af junk – fra foliepakkede småkager til en pose chokoladepastiller – der giver ekstra kilo, og ikke de fede franske oste. En hel del madeleinekager er blevet spist, siden Mireille Guilianos storsælgende bog kom ud, og de franske cafeers menukort er ikke blevet ændret væsentligt, men det var heller ikke Guilianos pointe.

Læs også: Skønhedsredaktørens 10 (franske) favoritter

For kun du selv afgør, hvad du kommer i munden, på samme vis som du kerer dig for din garderobe. I sidste ende er det nemlig den franske kvindes selvkontrol, der får hende til at lande på ideal vægten: bien dans sa peau. Hun nyder sin mad, men sjusker ikke med den. Og lader ikke sin krop dovne. Et voilà.

Hvis du heller ikke kan få nok af det franske, så får du i galleriet serveret fire franske kvinder, der alle deler ud af deres liv på Instagram. Følg Julia Restoin Roitfeld, Inès de la Fressange, Lou Doillon og Sophie Fontanel på Instagram, så lover vi dig, at du vil komme til at føle dig lidt mere som en ægte Parisienne.

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem. 

4 franske Instagram-stjerner, du skal følge

Relaterede artikler