ELLE guider: Her får du den bedste kaffe med plantebaseret mælk

I sin oprindelse er kaffe vegansk, når kaffebønnen males, tilsættes kogende vand og filtreres til en let bitter og velsmagende drik. Men for mange er en sjat mælk blevet kaffens nødvendighed, og i dag kan man få et hav af opgraderede og velsmagende varianter, der tæller alt fra cappuccino og macchiato til mocha latten, som forsøder din tilværelse lidt ekstra. 
 
Om mælken så skal komme fra en ko eller være plantebaseret, er en diskussion, som har floreret længe, om som vi vil lade eksperterne om. Men i takt med det øgede fokus på sundhed er også en vegansk livsstil blandt de største trends lige nu, og derfor boomer det med lækre caféer og kaffesteder i både København, Aarhus og Odense, som på fortryllende vis serverer din kaffe i sin oprindelige veganske grundform, men med en cremet og forsødende plantemælk – still vegan.
 
 
Der findes mange forskellige typer af plantebaserede mælkealternativer, som hver i sær giver kaffeoplevelsen forskellig smag og karakter.
 
Sojamælken siges at være den blandt plantebaserede mælke, som minder mest om komælk i både smag og konsistens, mens rismælk er et noget tyndere og sødere alternativ. Til gengæld er havremælk, som vi kender fra blandt andet Oatly, blevet manges favorit, fordi den med en let sødme kan stimes til en lækker, cremet kaffe latte.
 
 
Og så er der diverse nøddemælke såsom mandel-, cashew- og hasselnøddemælk, der alle er ideelle at stime og desuden et hit for glutenintollerante, der ikke tåler havre, mens et lidt nyere alternativ på det plantebaserede marked er kokosdrikken, som er at foretrække, hvis man kan lide smagen af kokos!
 
 
Ja, plantebaserede mælkealternativer er der heldigvis nok af, og i galleriet nedenfor har vi samlet de allerhyggeligste cafeer fra hele landet, som ved præcis, hvordan man stimer en plantemælk, så den hverken smager surt eller skiller i kaffen, men netop afrunder og forfiner din kaffeoplevelse, så du helt glemmer, at der overhovedet findes mælk fra en ko!
 
Swip dig igennem og find dit nye yndlingsspot for en god og cremet kop kaffe med plantebaseret mælk, hvad enten du er københavner, fynbo eller jyde…
 

ELLE guider: Her får du den bedste kaffe med plantebaseret mælk

 
 

Relaterede artikler