De friske cocktails og de frugtige sommeris er fortid, for når vi snart går vintertiden i møde, kan vi ikke modstå de varme drikke og den uimodståelige chokolade. Vi mødes med veninderne over en kaffe, eller skal vi på hjemmebesøg, smutter vi lige forbi efter flødeboller på vejen. Men hvem har det bedste udvalg? Vi har samlet otte forskellige bud til dig.
Lækkersulten? Måske ikke endnu, men bare vent.
Vores smagsløg har danset tango, mens vi har testet en masse lækkerier til dig, der har en ekstra lille sød tand. For selvom vi nogle gange bliver nævnt som et folkefærd, der smager lidt vel på de søde sager, er det også vigtigt at nyde livet. Og hvorfor så ikke nyde livet med nogle kvalitetsbevidste valg?
Læs også: Nøddekernemuffins med gulerod.
Er du til flødeboller med økologisk marcipanbund? Til den vildeste varme chokolade, der er fyldt med smag? Eller bliver du fristet af et godt stykke kvalitetschokolade, der tilmed har vundet adskillige priser? Vi giver vores otte bud på forskellige fristelser, der ikke er til at modstå.
Bliv lækkersulten og se med i galleriet herunder.
Lækkerier til efteråret


Chai Latte fra Gló
Drikker du ikke kaffe, og synes du, at kakao kan blive lidt for syndigt? Gló har fundet et alternativ til dig, der stadig har lyst til noget at lune dig på her i vintermånederne.
Deres hjemmelavede chai latte består af knuste urter og krydderier og giver en god og ny smagsoplevelse. Latten er lavet på havredrik, så hvis du lever vegansk eller gerne vil undgå mælkeprodukter, passer den også perfekt til dig.
Foto: Gló


Flødeboller fra Social Foodies
De her flødeboller er to die for. Dem må du prøve!
Social Foodies laver håndlavede flødeboller med en økologisk marcipanbund, som smager himmelsk. De bliver dyppet i enten mørk eller hvid chokolade og fås i en masse (lækre) varianter - hindbær, lakrids, kokos og klassisk. Og vi kan simpelthen ikke beslutte os for, hvilken en vi bedst kan lide. Yum!
Foto: Social Foodies


Golden Latte fra 42Raw
Julen nærmer sig, og vi begynder så småt at glæde os til risengrød og julegodter. Og for at tage julen lidt på forskud, har vi smagt Golden Latte fra 42Raw.
Den økologiske gurkemeje smeltet sammen med peber, kanel og hjemmelavet mandelmælk får ens tanker til at gå i jule-mode, og det er den perfekte drik til en kold efterårsdag.
Foto: 42Raw


Müslibar fra Social Foodies
Til den lidt sundere søde tand har vi smagt müslibaren fra Social Foodies, som er en perfekt snack imellem dine måltider. Barens balance mellem salt og sødt er lige i øjet, og så gør det jo ikke spor, at den både er fyldt med proteiner, antioxidanter og vitaminer.
Müslibaren indeholder økologiske cashewnødder, hasselnødder, mandler, sesamfrø, glutenfri havregryn, Kalahari-ørkensalt, rosiner og tranebær. Mums mums mums!
Foto: Social Foodies


Chokoladebar fra Summerbird
Summerbird lavede i 2014 deres helt egen karamelliserede hvide chokolade ’Amber’, og hvis du endnu ikke har smagt den, er du virkelig gået glip af noget.
Med den lækre Amber-chokolade har de lavet en ny chokoladebar, der har fået et drys af sprøde hasselnødder. Smagen er guddommelig og cremet, og chokoladens perfekte ledsager er en god, velbrygget kop kaffe.
Foto: Summerbird


Matcha Latte fra Matcha Bar
Enten er man en matcha-lover, eller også er man ikke. Den japanske the har delt vandene. Men er du én af elskerne af den skønne, grønne drik, skal du prøve matcha latte fra Matcha Bar. Den laves enten på kokos- eller havremælk, den er fyldt med sundhed, og så er det byens bedste.


Chokoladecreme med karamel fra Frederiksberg Chokolade
I midten af Frederiksberg Allé ligger den lille chokoladebutik, som er så svær at gå udenom. Ude fra gaden kan du se, hvordan den lækreste chokolade bliver til, og butikker nærmest drager dig til at træde indenfor. De laver den skønneste chokoladecreme, som er fremstillet af den bedste franske og belgiske chokolade og tilsat et ordentligt strejf af karamel. En smag, der sender dig direkte i himmerige.
Efter du har smagt denne creme, køber du aldrig en Nutella igen. Cremen er selvfølgelig uden farvestoffer, tilsætningsstoffer og essenser.
Foto: Frederiksberg Chokolade


Varm luksuschokolade fra Hotel Chocolat
Når det rusker udenfor, og kulden trænger sig på, findes der ikke noget bedre end varm chokolade. Til gengæld er der mange varme chokolader, der ikke smager af særlig meget. Dét har Hotel Chocolat lavet om på, for deres drik er nemlig fyldt med lækker smag. Og er du interesseret i endnu mere, kan du tilføje både mint og chili. Vi fik selvfølgelig vores med den hjemmepiskede chokoladeflødeskum på toppen. Mmm!
Foto: Hotel Chocolat