Dagens sunde tip: Sådan kommer du i gang med at løbe

Foto: healthyskinnybitchdk

En løbetur er altid en god idé, og hvis du er nybegynder på de grønne løberuter i Danmark, og du skal til at binde snørrebåndene på dine løbesko for første gang, så læs med her! 

Vi har nemlig bedt ELLEs sundhedsskribent, Sara jin Smidt aka. Healthy Skinny Bitch, om at komme med sine bedste råd til, hvordan du kommer i gang med at løbe.

Se også: Trine Kjær: Sådan holder jeg mig sund!

Sara Jin Smidt fortæller, at det først og fremmest handler om at starte i det rigtige tempo:

"Rigtig mange tror, at de bare skal spurte derud af, når det kommer til løb, men er du begynder kan du med fordel sætte farten ned. Det handler ikke om, hvor hurtigt du løber til at starte med, men mere at du gør det! Start ud med at løb ret langsomt - så kan du løbe meget længere, end du tror. Og husk kun at øge længden på dine ture med 10% om ugen. Løb hellere lidt for langsomt til at starte med, og få en god oplevelse og blod på tanden, fremfor at styrte derudaf og lægge så hårdt ud, at du mister motivationen", lyder det fra Sara.

Er du nysgerrig efter endnu flere gode tips til at komme i gang med at løbe? I galleriet har vi samlet de bedste apps, det gode træningstøj, løbesko og ikke mindst et par gode fif til selvforkælelsen, når løbeturen er overstået!

Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig gennem galleriet!

ELLE guider: Sådan booster du dit løb

Relaterede artikler