Mette Skjærbæk: Sådan holder jeg mig sund!

Foto: Mette Skjærbæk

Mette Skjærbæk er indehaver og kreativ direktør for skønhedsmærket Karmameju, som vi her på ELLE-redaktionen er vilde med! 

I samarbejde med ELLEs sundhedsskribent Sara Jin Smidt, aka. Healthy Skinny Bitch har vi talt med Mette om hendes sundheds- og træningsvaner, hvor vi blandt andet er blevet introduceret til hendes særlige 80/20%-regel - et virkelig fint koncept, som vi nok er flere, der kunne nyde godt af at leve efter i hverdagen.

Se også: Sofie Bentzen: Sådan holder jeg mig sund!

Læs om blandt andet om denne regel og få masser af ny sundhedsinspiration nedenfor, når vi har bedt Mette Skjærbæk om at færddiggøre 9 sætninger indenfor sundhed og træning.

Navn: Mette Skjærbæk

Alder: 41

Job: Stifter – og kreativ direktør, Karmameju 
 
For mig er sundhed… Balance og krops-respekt. Jeg tror på 80/20% reglen… hvor ca 80% er noget kroppen synes om, og de sidste 20% er fis og ballade. Jeg tror, at det er mindst lige så vigtigt at opleve, at MAN LEVER som det er at være sund. Sundhed og hudpleje hænger på alle måder sammen, og sundhed for mig er: kost, fysisk træning/bevægelse, vejrtrækning, selvforkælelse, MIG-tid, en hydreret krop, søvn, digital detox, latter, kærlighed og mental træning.
 
Mit yndlingsmåltid… Det er nok aftenmad…  men jeg elsker alle måltider, og kan ikke leve uden vores sundhedsspækkede smoothies om morgenen. Mad er nydelse for mig - det var det ikke altid i de ti år, hvor jeg arbejdede som model. Det er vildt svært ikke at få et forkvaklet forhold til mad som model, selv når man er opfostret på kartofler og brun sovs.. I dag er mad kun GLÆDE og ingen skyld. 
 
Ingen dag uden… Vand. Masser af vand. I dehydreret tilstand kan vi umuligt have det godt. 
 
Jeg træner… min. to gange om ugen. Reformer, pilates og engang imellem yoga.  Jeg har en vindbåren arm+underkrop cykel derhjemme, som også får en tur jævnligt med Netflix kørende og vinduet på vid gab. Og så prøver jeg at huske at aktivere maven, når jeg sidder foran computeren; rette ryggen, passe på nakken, have skuldrene tilbage osv.
 
Træning gør mig… GLAD. Tilfreds. Afspændt. Stærk. Pænere. Jeg bliver I dårligt humør, hvis jeg fravælger det pga. travlhed I perioder… og jeg får ondt i min nakke/skuldre, når jeg ikke træner. 
 
Den perfekte dag starter med... At jeg har sovet nok + en kaffe og en smoothie. I den perfekte verden startede den med træning, men jeg står op kl. 6.00 for at nå det hele, og jeg nægter at stå tidligere op end det. 
 
Lørdag formiddag kan man finde mig… I fuld sving eller lavende ingenting. Helst i badekåbe på badeværelset, med et fyldt badekar, tørbørster, body scrubs, hjemmelavede ansigtsmasker, sazzy water, musik og aviser... ahhhhhh!
 
Min guilty pleasure er… Jeg tror ikke på skyld, kun balance. Champagne er lige så vigtigt som æbler og grønkål. Vi har livet til låns, og det skal leves og nydes!
 
Mit bedste sundhedsstip er… Drik vand og sørg for at få masser af gode olier (valnød, avocado, oliven osv.) i din kost. Tænk på kæden på cyklen, der mangler olie… Vores krop har brug for smøring ,og hjernen har brug for fedt. Og så kig på din tallerken: vi har ikke brug for de kæmpe måltider, der spises i Vesten. Drop servering nr. 2 og spis oftere, men mindre. Og kig i din indkøbskurv; det du køber med hjem, er det, du lever af… Så vær stærk, når du handler og køb det, du ønsker, at din krop skal leve af.   

Vil du gerne læse endnu flere sunde tips fra seje og sunde danske kvinder?

... Så stay tuned og følg med på siden, når vi om en uge stiller skarpt på en ny person, der vil dele ud af alle sine gode tips til træning og sundhed.