Kasper Garnell: Sådan holder jeg mig sund

Kasper Garnell er partner hos JOE & THE JUICE og står derfor bag - hvad vi vil betegne - som en af byens bedste juice-koncepter.

I samarbejde med ELLEs sundhedsskribent Sara Jin Smidt, aka. Healthy Skinny Bitch har vi talt med Kasper om hans træningsvaner, herunder hvor han finder inspiration til træning og en sund hverdag - noget Kasper blandt andet finder hos bestseller-forfatteren Tim Ferris' bøger "The 4-hour work week” og “The 4-hour body”, der har gjort det til en levevej for Kasper at optimere rutiner og strukturer i sin hverdag.

Se også: Mette Skjærbæk: Sådan holder jeg mig sund!

Læs med med nedenfor, hvor vi har bedt Kasper Garnell om at færdiggøre 9 sætninger indenfor sundhed og træning:

Navn: Kasper Garnell

Alder: 33

Profession: Partner, Branding & Communication - JOE & THE JUICE

En sund hverdag er… Hvis man glæder sig til at stå op mandag morgen. Den følelse tror jeg kun man har, hvis kroppen er i balance, fysisk og mentalt. Det er meget individuelt, hvordan denne balance defineres, men for mig personligt, så er sociale relationer og sjove, udfordrende arbejdsopgaver nogle af hovedingredienserne. Heldigvis arbejder jeg i en virksomhed, som giver mig rigeligt af begge dele. Fysisk aktivitet har altid været en del af mit liv, og jeg kan ikke forestille mig en hverdag uden.

Den bedste måde at starte hverdagen på… Med en dobbelt espresso og så ned i fitness centeret. Jeg ville ønske at hovedparten af mine hverdage startede på denne måde, for når morgentræningen er overstået, har jeg simpelthen så meget mere overskud til resten af dagen. Desværre må jeg indrømme, at jeg ikke er det fødte A-menneske, så snooze-knappen bliver brugt mere end den burde. I’m working on it... 

Jeg træner… Funktionel træning. Hovedsageligt Crossfit, med fokus på kortere, tungere workouts. Jeg har trænet mere eller mindre siden jeg var 16 år, så der er efterhånden ikke den træningsform, jeg ikke har prøvet kræfter med. Man kan mene hvad man vil om Crossfit, men det er uden tvivl den træningsform, som har givet mig de største udfordringer og bedste resultater. 

Jeg finder inspiration til sundhed og træning… På nettet, træningsblogs, venner. Der var engang, hvor al min fritid gik med at nørde kost og ernæring, kosttilskud, træningsformer, osv. Alt hvad der kunne tweakes og optimeres, skulle testes. I dag har jeg fundet en balance i min træning/diæt, og der er andre ting, som er langt vigtigere for mig. Dog er jeg stadig stor fan af personer som Tim Ferris (forfatteren af bestsellerne “The 4-hour work week” og “The 4-hour body”), der har gjort det til en levevej at optimere rutiner og strukturer i hverdagen. 

Jeg spiser aldrig… Hmmm, jeg kan seriøst ikke komme i tanke om noget, jeg aldrig spiser. Nogle retter spiser jeg meget sjældent, men alt ryger ned fra tid til anden.

My guilty pleasure er… Ben & Jerry’s! Når jeg først går igang er det overhovedet ikke med måde. Jeg stopper ikke før bøtten er tom. Rigtig god mørk chokolade ender også tit i indkøbskurven, men det er jo også nærmest sundt, ikke?

Mit bedste sundhedstip er... “Do more of what makes you happy!” Prioriter din hverdag så du føler, at du dagligt gør noget godt for dig selv. Hvis jeg skal være mere konkret og træningsorienteret, så må mit bedste tip være; bevæg dig ud af din komfortzone. Pres dig selv til grænsen en gang i mellem, du vil blive overrasket over, hvor vildt du har det bagefter. 

Hvis der var 25 timer i døgnet, ville jeg… Sove en time længere.

I 2016 vil jeg…  Forsøge at stå op når vækkeuret ringer kl 6, så jeg kan få overstået min træning om morgenen. Så skal jeg ikke stresse for at nå det efter arbejde, og kan i stedet bruge tiden med venner og famile. Generelt, vil jeg bare gerne mere ud af min komfortzone. Om det så betyder yoga, marathon, boksning, spiller en mindre rolle. Så længe jeg bliver udfordret fysisk og mentalt.

 

Relaterede artikler