Opskrift Vietnamesiske kokospandekager med varmrøget laks og grønt

vietnamesiske-kokospandekager-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Du må gerne være kreativ med dit fyld, når du laver de her vietnamesiske kokospandekager med varmrøget laks og grønt.

Få eventuelt brugt de rester du har i køleskabet. Hvis du ønsker en vegetarisk version, kan den varmrøgede laks sagtens skiftes ud med grønne linser og avokado.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

 

  • Pandekagedej:
  • 2 æg
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 1,5 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 2,5 dl vand
  • 300 gram rismel
  • 3 forårsløg

 

  • Fyld:
  • 3 gulerødder
  • 1 moden mango
  • 1/2 agurk
  • 250 gram varmrøget laks
  • 200 gram bønnespirer
  • Koriander og tørre chiliflager til pynt

 

Læs også: Buddha bowl med fuldkornsris og bønnecreme.

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg, kokosmælk, gurkemeje, salt og rismel sammen til en flydende pandekagedej uden klumper. Det er vigtigt, kokosmælken er rigtig fed og cremet.
  • Vask forårsløg, snit dem fint og rør dem i pandekagedejen.
  • Steg pandekagerne på en varm pande i lidt olie. De skal gerne stege et par minutter på den ene side, før de vendes.
  • Skræl gulerødderne.
  • Skær gulerødder, mango og agurk ud i tynde stave.
  • Anret de færdige kokospandekager med fine stave af gulerødder, mango og agurk, stykker af varmrøget laks, friske bønnespirer, koriander og chiliflager.  

 

Relaterede artikler