Opskrift Tre drinks, du MÅ prøve at lave selv denne sommer

Annonce

Sommeren er over os, og intet er mere sommerligt end kølige drinks serveret, når den sidste eftermiddagssol luner og aftenens grillmenu forberedes. 

Men mon ikke at din klassiske pre-dinner drink efterhånden godt kunne trænge til en sommerfrisk upgrade? Jo!

Her kommer den franske drink- og aperitif-klassiker, Lillet ind i billedet. Lillet er en blanding af vin og søde og bitre citruslikører, der gør den til den oplagte, friske mikser til sommerlige drinks.

Og uanset om du er nybegynder i cocktail-gamet eller garvet ud i at lave drinks, kan du ikke træde meget ved siden af med Lillet som din partner-in-crime, når dine sommerdrinks skal mikses. 

Her deler vi tre opskrifter på sommerdrinks med Lillet, som er lige til at lave inden sommermiddagen. Mon ikke du kan nå at prøve alle tre i løbet af sommeren?

 

Lillet & Tonic version 1

Ingredienser:

  • Isterninger
  • 10 cl Lillet Blanc
  • 10 cl Tonic (gerne Fever Tree Indian Tonic Water)
  • Appelsinskive

Fremgangsmåde:

  • Fyld et glas med is
  • Hæld Lillet og Tonic over isen
  • Afslut med en appelsinskive til pynt

 

Lillet & Tonic version 2

Ingredienser:

  • Isterninger
  • 10 cl Lillet Rosé
  • 10 cl Tonic (gerne Fever Tree Mediterranean Tonic Water)
  • Limeskive

Fremgangsmåde:

  • Fyld et glas med is
  • Hæld Lillet og Tonic over isen
  • Afslut med en limeskive til pynt

 

Lillet Blackberry Crush

Ingredienser

  • 2-3 brombær 
  • Godt med isterninger
  • 1 del Lillet Blanc
  • 1 del Tonic
  • Mynte, brombær og eventuelt flormelis til pynt

Fremgangsmåde:

  • Mos brombær i et højt glas
  • Tilføj Lillet Blanc og Tonic
  • Rør rundt i glasset for at blande ingredienserne sammen
  • Tilføj isterninger
  • Pynt med mynte og brombær på toppen
  • Drys en smule flormelis på toppen, så det lægger sig som 'støv' på brombær og mynte som sidste touch

Lillet Hugo

Ingredienser:

  • Isterninger
  • 7 cl Lillet Blanc
  • 3 cl hyldeblomstlikør 
  • 10 cl danskvand 
  • Lime (tynd skive) og mynte til pynt

Fremgangsmåde:

  • Hæld Lillet Blanc og hyldeblomstlikør i et stort vinglas
  • Tilsæt danskvand
  • Rør forsigtigt rundt i drinken
  • Fyld glasset op med isterninger
  • Pynt med limeskive og mynte

Psst... skal drinken være ekstra avantgarde, kan man med fordel skifte danskvand ud med champagne eller anden tør, mousserende vin.

Lillet

Lillet aperitif blev født i Podensac i 1872, en lille landsby i hjertet af Graves-regionen, syd for Bordeaux.

Lillet er et blend af omhyggeligt udvalgte drue-baserede Bordeaux vine og likører baseret på både søde og bitre citrusfrugter. Lillet modnes på egefade i op til 12 måneder, mens den bliver plejet og passet på samme vis som de største Bordeaux Grand Cru’s.

 

Lillet havde sin storhedstid i de brølende tyvere, og har i de senere år oplevet en genfødsel på grund af sin rige historie, høje kvalitet og sofistikerede smag. Siden er Lillet Rosé blevet inkluderet i sortimentet.

 

Relaterede artikler