Opskrift: Morgenmad med spejlæg, kikærter og grønt
af Stephanie Bang
4/09/2018
En god morgenmad er altid den bedste start på dagen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskriften er til 1 person.
Ingredienser:
5 bagte broccolibuketter
2 håndfulde frisk spinat
6 små bagte tomater
1 håndfuld kogte kikærter
1 æg
1/2 avokado
1/2 skive rugbrød
Friske ærteskud (kan undlades)
Olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde:
Hvis du ikke har bagt broccoli og bagte små tomater i køleskabet som rester, så start med at lave de to ting. Du kan med fordel lave en større portion, som du kan opbevare i køleskabet, så du hurtigt kan lave morgenmaden – de to ting kan nemlig sagtens spises koldt.
Skær broccolien i små og mellemstore buketter, vend dem med lidt olivenolie og salt og peber.
Skyl tomaterne og vend dem med lidt olivenolie, balsamico, 1 spsk. akaciehonning, frisk timian og salt og peber.
Både broccoli og tomater bages i ovnen ved 180 grader i 12 – 15 minutter.
Steg kikærterne på en varm pande i lidt olivenolie, tilsæt spinat, salt og peber og lad spinaten falde sammen, før du tager blandingen af panden.
Slå et æg ud på den varme pande og lav et spejlæg.
Server spejlægget på en tallerken med kikærter, spinat, broccoli, tomater, avokado, ærteskud og lidt groft rugbrød.