Mode
Foto: Stephanie Bang
Opskrift
Squashbrød med chokolade
af Stephanie Bang
28/09/2018
Weekenden står for døren og kombineret med efterårets indtræden, har ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, mere end noget andet lyst til at gå i køkkenet for at bage. Hvad med squashbrød med chokolade?
Squahbrød. Det er en form for kage, og så alligevel ikke. Jeg spiser det dog hen under eftermiddagen med en kop kaffe, som var det kage.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Squash, eller zucchini som det også hedder, er rigtig velegnet at bruge til bagning, da det giver en fugtig og luftig konsistens til dit bagværk. Prøv selv kræfter med et skønt squashbrød - perfekt til weekendens efterårshygge. Ingredienser:
- 2 æg
- 150 ml. nøddemælk
- 70 gram kokosolie
- 40 gram havregryn
- 60 gram fuldkorns speltmel
- 40 gram mandelmel
- 45 gram rå usødet kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vanilje
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- 4 medjool dadler
- 140 gram revet squash
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 håndfuld mandler
- 30 gram mørk chokolade, gerne 85 %
Læs også: Opskrift Nem og hurtig vegansk tomatpasta.
Fremgangsmåde:- Smelt kokosolien i en lille gryde ved lav varme.
- Pisk æg og nøddemælk sammen i en skål, tilsæt den smeltede kokosolie og pisk igen.
- Blend havregryn i en minihakker, så du får havremel.
- Bland så mandelmel, fuldkorns speltmel, havremel, bagepulver, kardemomme, vanilje, kanel, kakaopulver og salt sammen med æggeblanding.
- Hak de fire medjool dadler fint og rør de små stykker i dejen. Hak mandler og chokolade groft og rør begge dele i dejen sammen med græskarkerner.
- Riv squash på den grove side af et rivejern og kram væden ud, inden du vejer det af. Bland derefter den revet squash i dejen og rør godt rundt. Dejen kan godt virke lidt tør, men den revet squash vil gøre brødet fugtigt i ovnen.
- Beklæd en brødform med bagepapir og kom dejen i. Top evt. med lidt ekstra hakket mørk chokolade, kokosflager og lidt mandler.
- Bag brødet i ovnen ved 175 grader i 35 – 40 minutter. Tag bagepapir og brød ud af formen, når du tager brødet ud af ovnen, så det kan køle af.
- Skær først stykker af chokoladebrødet, når det er næsten helt afkølet.
- Jeg spiser det oftest, som det er, men det tager bestemt heller ikke skade af, at blive smurt med enten nøddesmør eller smør, tværtimod.
- Brødet kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 3 dage.
Sponsoreret indhold
ELLE anbefaler
Shopping
Off shoulder-top og loafers: Ugens bedste budgetfund
Mode
Clara Dyrhauge: "Jeg vil gerne blive bedre til at forvandle tanke til handling – og tro på at alt løser sig"
Rejser
Rejseguide: 12 perler i New York, du ikke må misse
Mode
Fra farverige kjoler til spraglede print: Dronning Margrethes 20 bedste looks gennem tiden
Kultur