Shakshouka
Foto: Stephanie Bang
Opskrift

Shakshouka med krydderurter

af Stephanie Bang 19/10/2018
Shakshouka er en specialitet i det nordafrikanske og jødiske køkken og består primært af tomatsauce, pocherede æg, løg og krydderier. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, deler her sin version.

Shakshouka er en dejlig efteråresret, der luner godt, på de dage, der endelig er blevet køligere.

Selv om retten klassisk indeholder tomatsauce, pocherede æg, løg og krydderier, kan du nemt freestyle, og lave det med de ingredienser du vil, så længe du bruger gode smagsgivere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg serverede min første shakshouka som morgenmad, men retten kan også sagtens spises til både frokost og aften. Hvis du er meget sulten, vil jeg anbefale dig, at servere din shakshouka med lidt kogt quinoa.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 8 små tomater
  • 300 ml. tomatsauce (eller 2 dåser hakkede tomater)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 æg
  • 2 håndfulde frisk spinat, skyllet
  • 1/2 porre
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika

Læs også: Bananbrød med bær.

Topping:

  • Ærteskud
  • Frisk basilikum
  • Timian
  • Gedeost

Fremgangsmåde:

  • Hak løget fint og riv hvidløget på et rivejern. Skær peberfrugten i mindre tern, snit den halve porre i tynde ringe og halver de friske tomater.
  • arm en pande til middelvarme, og sørg for du har et låg, der matcher til.
  • vits løg, hvidløg og peberfrugt på panden i lidt olivenolie indtil løget er blevet gyldent. Tilsæt krydderierne og svits et par minutter endnu. Hæld tomatsaucen på panden og rør godt rundt. Smag til med salt og peber og evt. flere krydderier, hvis du vil have mere smag.
  • Kom spinat, porre og friske tomater ned i saucen og lad det simre i lidt tid til spinaten er faldet sammen. Lav et lille hul i saucen og slå et æg ud i det, og gør det samme med alle fire æg. Lad nu din shakshouka simre under låg i små 10 minutter ved lav varme, indtil æggene har sat sig og æggehviden er blevet hvid og fast – blommerne må gerne være bløde ligesom et spejlæg.
  • Tag panden af varmen og drys med cremet gedeost, ærteskud, basilikum, timian, salt og peber. Server straks, gerne med lidt kogt quinoa til.

Velbekomme!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her