Sommercocktail Sådan laver du sommerens nye it-cocktail: Rosé Spritz

Foto: PR

Har du (ligesom os) efterhånden drukket din retmæssige kvote Aperol i solen, og savner du lidt variation at stille sommertørsten med i solen på terrassen, så er du havnet det rigtige sted! 

Selvom den forførende og søde italienske sommerfavorit er svær at give slip på, er der nu noget om, at forandring fryder. Og her kommer din nye sommerdrinkfavorit ind i billedet. 

Tillad os at præsentere: Rosé Spritz.

Cocktailen er en variation af den klassiske Aperol, som i denne version får følgeskab afdelikat, mousserende rosé, og appelsinskiverne må se sig slået til hjørne af syrlig, frisk passionsfrugt. Det lyder godt, ikke? 

Rosé Spritz er udviklet til bogen Thank You for Rosé, der betsår af ufatteligt mange forførende cocktails og drinks, der alle har fællesnævneren rosévin på ingredienslisten.

Men nu til sagen, eller rettere cocktailen, som du snildt kan imponere dine venner med til sommer - eller allerede i weekenden. 

Rosé Spritz:

INGREDIENSER

2 dele Aperol
1 del passionsfrugtjuice 1/2 del limesaft
1/2 del sukkersirup
3 dele tør sparklingrosé

GARNISH
Passionsfrugt, blåbær

FREMGANGSMÅDE

  • Kom Aperol, passionfrugtjuice, limesaft og sukkersirup i et glas fyldt med is. Rør godt rundt.
  • Top med rosé.
  • Pynt med en skive passionsfrugt og blåbær

Opskriften er et uddrag af bogen Thank You for Rosé, der er udgivet i forbindelse med Copenhagen Rosé Festival. Festivalen er aflyst i 2020, men rosé-leverandørerne bag konceptet har i stedet sammensat et unikt udvalg af smagekasser med fokus på rosévin, så man let kan få oplevelsen af rosé-festivalens smagsoplevelser hjem i stuen.

Find bogen, Thank You for Rosé, smagekasser og læs mere om Copenhagen Rosé Festival her: www.copenhagenrosefestival.dk

Relaterede artikler