Opskrift Regnbue-buddha bowl

Foto: Stephanie Bang

Mit indre farveladeglade barn kan ikke blive andet, end at blive lykkelig af at både lave og spise sådan et skønt regnbuemåltid, som denne buddha bowl.

Jeg har aldrig sået tvivl om begrebet om, at vi spiser med øjnene – selvfølgelig gør vi da det. Når jeg laver mad og udvikler mine opskrifter, tænker jeg selvfølgelig i smagsnuancer, men i lige så høj grad også i farver.

Farverigt frugt og grønt er spækket med antioxidanter, der hjælper din krop til at holde sig stærk, sund og rask.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 3 dl. røde fuldkornsris
  • 1/2 fintsnittet rødkål
  • 1 butternutsquash
  • 500 gram tomater
  • 1 zucchini
  • 100 gram spinat
  • Lidt kokosolie til stegning
  • Rødbedehummus (se min opskrift HER)
  • Ristet boghvedekerner og græskarkerner

 

Læs også: Overnight grød med kerner.

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 175 grader og kog de røde ris som anvist på pakken.
  • Gør butternutsquash klar til ovnen ved at skære den ud i mindre stykker, som du vender i lidt olivenolie, samt salt og peber. Bag dem i ovnen i små 20 minutter til stykkerne bliver helt bløde. Jeg vil anbefale dig at beholde skrællen på, men kun hvis den er økologisk.
  • Opskriften på rødbedehummus finder du HER.
  • Vend tomaterne i olivenolie, lidt agavesirup/akaciehonning og balsamico, drys med krydderurter og salt og peber. Bag tomaterne i et ovnfast fad i 15 minutter og lad dem køle lidt af. Lav gerne en stor portion tomater, som du kan opbevare i køleskabet – de smager også godt, når de er kolde.
  • Steg den sprøde rødkål på en varm pande i lidt kokosolie.
  • Skær zucchini tyndt på et mandolinjern, skyl spinaten og rist kernerne på en tør pande.
  • Anret din buddha bowl med lune røde ris, kokosrødkål, frisk spinat, fintsnittet zucchini, bagt butternutsquash, smagfulde tomater, rødbedehummus og ristede kerner.

Relaterede artikler