Opskrift Quinoasalat med to slags bønner og chili-lime-dressing

Foto: Stephanie Bang

Den her quinoasalat spiser jeg til tider flere gange om ugen.

Salaten er rig på vegetarisk protein og er derfor både sund og meget mættende, og så fungerer den godt enten som tilbehør til laks eller kylling eller som et vegetarisk-måltid for sig selv. Jeg laver gerne en stor portion, så jeg også har til frokost.

Ingredienser:

 

Salat:

  • 2 dl. kogt rød quinoa
  • 2 dl. edamamebønner
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 rød peber
  • 2 forårsløg fintsnittet (kun det grønne)
  • 1 avokado
  • 1 bundt purløg
  • 0,5 dl. græskarkerner

 

Læs også: Opskrift: Æblecrumble med mørk chokolade og kokosflødeskum.

 

Chili-lime-dressing:

  • 1/2 fintsnittet rød chili 
  • Saften fra 1-2 lime
  • 1 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde:

  • Start med at koge quinoa som anvist på pakken. Lad den køle lidt af.
  • Optø de frosne edamamebønner med kogende vand.  
  • Hæld væden fra kidneybønnerne, skyl dem og lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Skær rød peber i små tern og snit forårsløg fint.
  • Skær avokado ud i tern.
  • Snit purløg fint.
  • Rist græskarkerner på en tør pande.
  • Kom alle ingredienser i en stor skål.
  • Bland ingredienserne sammen til dressing, hæld den over salaten og vend den godt rundt.
  • Krydr salaten med salt og peber før servering.
  • Tip: Du kan med fordel også komme små lækre tomater i salaten.  

 

Relaterede artikler