Mode
Foto: Stephanie Bang
Opskrift
Ovnbagte gulerødder med timian og chili
af Stephanie Bang
2/08/2019
ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, giver dig her opskriften på det perfekte tilbehør til sommermiddagen nemlig ovnbagte gulerødder med timian og chili.
Grøntsager bagt i ovnen smager rigtig skønt, og gulerødder er ingen undtagelse.
I sommermånederne er det muligt at få danske gulerødder med top, som jeg personligt synes smager af meget mere. Den her nemme ret med ovnbagte gulerødder med frisk timian og chili klæder enhver sommermiddag.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Ingredienser:
- 500 gram økologiske gulerødder med top
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. agavesirup (eller flydende honning)
- Salt og peber
- Frisk timian
- Chiliflager
- Salte mandler
Læs også: Citrussalat med granatæble og granola.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kasser den øverste grønne top af gulerødderne og skrub dem grundigt under vand. Gulerødderne skal ikke skrælles. Halver dem med en skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Vend dem i olivenolie og agavesirup og krydr godt med salt og peber.
- Bag gulerødderne i ovnen i 20 – 25 minutter. De skal stadig have bid.
- Anret de lune gulerødder med frisk timian, en smule chiliflager og grofthakkede salte mandler.
- TIP: Du kan også komme en god gedeost på gulerødderne.
- Spis de ovnbagte gulerødderne til enten fisk eller kød og med en grøn salat til.
Sponsoreret indhold
ELLE anbefaler
Shopping
Off shoulder-top og loafers: Ugens bedste budgetfund
Mode
Clara Dyrhauge: "Jeg vil gerne blive bedre til at forvandle tanke til handling – og tro på at alt løser sig"
Rejser
Rejseguide: 12 perler i New York, du ikke må misse
Mode
Fra farverige kjoler til spraglede print: Dronning Margrethes 20 bedste looks gennem tiden
Kultur