Opskrift Ovnbagte gulerødder med timian og chili

ovnbagte-guleroedder-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Grøntsager bagt i ovnen smager rigtig skønt, og gulerødder er ingen undtagelse.

I sommermånederne er det muligt at få danske gulerødder med top, som jeg personligt synes smager af meget mere. Den her nemme ret med ovnbagte gulerødder med frisk timian og chili klæder enhver sommermiddag.

Ingredienser:

  • 500 gram økologiske gulerødder med top
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. agavesirup (eller flydende honning)
  • Salt og peber
  • Frisk timian
  • Chiliflager
  • Salte mandler

 

Læs også: Citrussalat med granatæble og granola.

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kasser den øverste grønne top af gulerødderne og skrub dem grundigt under vand. Gulerødderne skal ikke skrælles. Halver dem med en skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Vend dem i olivenolie og agavesirup og krydr godt med salt og peber.
  • Bag gulerødderne i ovnen i 20 – 25 minutter. De skal stadig have bid.
  • Anret de lune gulerødder med frisk timian, en smule chiliflager og grofthakkede salte mandler.
  • TIP: Du kan også komme en god gedeost på gulerødderne.
  • Spis de ovnbagte gulerødderne til enten fisk eller kød og med en grøn salat til.

 

 

Relaterede artikler