Opskrift Overnight grød med kerner

overnight-groed-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Der findes ikke en nemmere morgenmad end overnight grød.

Alt arbejdet er klaret aftenen inden, så det eneste, du skal, er at beslutte dig for, hvilke toppings du vil have på din grød. Brug gerne alt hvad du gemmer på i køkkenskabene, det er kun din egen fantasi, der sætter grænser.

Opskriften er til en person.

Ingredienser:

  • 1 dl. grovvalsede havregryn
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. hørfrøkerner
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • Kogende vand

 

Læs også: Opskrift // Ovnbagt hokkaido med tahin-dressing.

 

Topping:

  • Mælk eller plantemælk
  • Nøddesmør
  • Bipollen
  • Nødder og kerner
  • Kokos
  • Kakaonibs

 

Fremgangsmåde:

  • Aftenen før blandes havregryn, chiafrø, kerner, kanel, vanilje, kardemomme og salt i en skål. Hæld kogende vand over så blandingen er dækket og gerne med lidt ekstra vand – chiafrøene suger en del alene.
  • Stil skålen i køleskabet natten over.
  • Næsten morgen røres grøden rundt. Hvis den er for klistret, kan du komme lidt vand i og røre rundt igen.
  • Din grød er nu klar til din topping. Jeg kan selv bedst lide den med lidt plantemælk, masser af nøddesmør og noget topping, der knaser som en god kontrast til den bløde grød.

Relaterede artikler