Opskrift: Vegansk choko-kokosmousse

Choko-kokusmousse
Foto: Line Thit Klein

At lave ’food in a jar’ (eller et sylteglas, som det jo hedder på dansk) er ikke kun en lækker og indbydende måde at anrette og servere morgenmad, salater og desserter på, men giver samtidig et godt overblik over mængderne af hhv. grønt, kød og fuldkorn.

Se også: Her er den nye app med inspiration til nem og lækker mad på farten

Det er samtidig en god og sjov mulighed for at slå kreativiteten løs i køkkenet og skabe nogle fine farvekombinationer, og så kan du endda tage dine ’jars’ med på farten eller som en del af picnickurven.

Kogebogen 'Food in a Jar', som er skrevet af Sophie Vedel Dalgaard, indeholder 80 opskrifter på alt fra morgenmad, smoothies, salater, supper og desserter og udkommer ultimo september.

Men ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt fire (sunde) favoritter fra bogen, som vi har fået lov at dele med jer her.

Se også: 9 sundhedsprofiler på Instagram, du skal følge

Psst … Bogen udkommer den 12. september 2016, men kan allerede forudbestilles nu hos SAXO.dk. 

Vegansk choko-kokosmousse

Denne choko-kokosmousse er lige til at lave og kræver blot tre enkle ingredienser, nemlig kokosmælk, chokoladepulver og flormelis. Sæt en dåse kokosmælk på køl dagen før, og så er dette lækre cremede JAR lige rundt om hjørnet.

Det er vigtigt, at du benytter en god, fedtrig kokosmælk, så styr uden om light-modellerne, for de giver ikke det ønskede resultat.

Invester også i kakaopulver af god kvalitet. Ønsker du at kræse lidt ekstra for din JAR og dine gæster, kan du tilføje sojaflødeskum, lækker revet chokolade og et kirsebær på toppen.

Til 4-6 personer:

- 1 dåse kokosmælk (køles natten over)

-  4-5 spsk. mørkt kakaopulver

-  2 spsk. flormelis

Pynt:

- Frysetørrede hindbær

- Friske hindbær

Kokosmælken skal stå på køl natten over, for at den fede del skiller sig fra væsken. Når du skal lave din mousse, starter du med at hælde væsken på et glas og den fede del i en skål.

Pisk den fede del af kokosmælken sammen med kakaopulver og flormelis ved høj styrke, indtil det bliver en luftig og cremet mousse. 

Tilsæt evt. et par skefulde af den klare kokosmælk, hvis massen er for tør. Hæld moussen i en kagesprøjte, og anret den i små JARS. Sæt på køl i minimum tre timer. Pynt med frysetørret og friske hindbær, og servér. 

Relaterede artikler