Opskrift: Varm suppesalat to go

Opskrift: Varm suppesalat to go

De fleste af os har efterhånden lært, at yoga er en fantastisk måde at få balance og ro i sjælen. Yogaøvelser giver din krop velvære, du bliver smidigere og du skiller dig af med usunde spændinger i kroppen.

En af de elementer, der binder yogaens sunde virkning sammen og skaber balance mellem krop og sjæl, er yogamad. I hvert fald, hvis du spørger ernæringsterapeut, sygeplejerske, yogalærer og forfatter Thorbjörg Hafsteinsdòttir:

”Vi har brug for at passe på os selv, og det starter med det, vi putter i munden: Yogamad. Det er mad, der giver os energi og overskud til livet selv. Overskud til yogamåtten.”

I en sund yogakost handler det grundlæggende om at erstatte de dårlige fødevarer med gode. Sukker kan bl.a. erstattes af vaniljepulver, kokosmel eller kakaonibs. Kød kan erstattes af vegetabilsk protein fra f.eks. bønner, kerner, nødder og avokado. Og hvis kød er den del af din kost, så anbefaler Thorbjörg, at du køber det i beskedne mængder fra et forsvarligt sted. Det handler om at sætte sig ind i råvarernes ophav og miljø, og hun er ikke i tvivl om, at yogamad giver energi til yogamåtten og generelt i livet.

Det er en kostform, der modvirker træthed og sløvhed, og som renser ud i kroppen – du får kort sagt balance mellem krop og sindet. Bliv klogere på yoga, yogamad og få inspiration til lette yogaøvelser i hendes nye bog ’Min yoga: Næring til krop og sjæl’. På ELLE.dk har vi fået lov at dele vores tre yogamad-favoritter fra bogen, og den tredje opskrift i rækken er til dig på farten, som ønsker et sundere alternativ til den hurtige mad.

Varm suppesalat to go (1 portion):

1 dl forkogte grønne eller røde linser

En lille håndfuld black bean spaghetti (ca. 10 g)

En håndfuld bønnespirer, alle slags, herunder ærtespirer 1 lille gulerod, skåret på langs et par gange

Et lille stykke frisk gurkemeje 1 fed hvidløg skåret i halve

3-4 små broccolibuketter Evt. nogle få skiver rød chili

½ tsk. spidskommenpulver Lidt persille

1-2 tsk. grøntsagspasta (fx Herbamare)

4 dl kogende vand

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en passende størrelse glaskrukke med patentlåg. Du kan nu tage den med fx på arbejde. Når du skal spise, så kog vandet, og hæld det på, så det dækker grøntsagerne. Luk låget, og lad det stå og ”koge” i 5-8 minutter. Rør lidt rundt i suppen, og den er klar til at spise.

Tips:

Du kan tage glasset med salaten med på job eller i skole. Du skal bare have adgang til at koge vand, og så har du frisk suppesalat i en fart. Tag fx også et brød med. Hvis du kan lide rejer, kan du tilføje 4-5 frosne, store rejer til salatsuppen og erstatte spidskommen med karry eller hot curry paste.

'Min Yoga' koster 300 kr. og kan købes her.

Relaterede artikler