Opskrift: Stegte nudler med asiatisk broccoli
Foto: PR
Sundhed

Opskrift: Stegte nudler med asiatisk broccoli

af Pernille Hammershøj Madsen 7/11/2016
Denne mandag er tiden kommet til Nadia Mathiasens opskrift på en ægte thaiklassiker: Stegte nudler med asiatisk broccoli. Nadia Mathiasens kogebog ”Kødfri Mandag” udkom fornylig på forlaget Samvirke og omfavner sundhedsfænomenet #MeatFreeMonday, som vi på ELLE Sundhed også har taget til os.

Mandagen er endnu en gang over os, og det betyder, at vi i dag vil dele den tredje opskrift fra Nadia Mathiasens nye kogebog ”Kødfri Mandag”, som er udkommet ved forlaget Samvirke.

Se også: Opskrift: Vegetarburger med kikærtebøffer

Ifølge Gallup har hele 42 procent af alle danskere i dag nemlig en eller flere kødfrie dage om ugen, og derfor mener Nadia Mathiasen, at tendensen er kommet for at blive. På @ELLESundhed har vi også taget tendensen til os, og i dag deler vi hendes opskrift på en lækker thairet:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stegte nudler med asiatisk broccoli:

Det siger Nadia om retten:
”I den her thaiklassiker har jeg brugt aspargesbroccoli, men du kan sagtens bruge helt almindelig broccoli, så skal den bare skæres ud i små buketter. Jeg er normalt ikke den store fan af tofu, men lige her smager den fint i samspil med de mange andre smagsgiver.”

Opskriften til 4 personer:

Det skal du bruge:

· 300 g asiatisk broccoli (gai lan)

· eller ½ almindelig broccoli

· 200 g tofu

· 300 g brede risnudler, gerne 10 mm

· 4 fed hvidløg

· 4 æg

· 2 tsk. mørk soja

· 3 spsk. fiskesauce

· ½ tsk. hvid peber

· 3 spsk. sukker

· Olie til stegning

Tilbehør:

· Ris- eller lagereddike med chili i skiver

· Fiskesauce

· Groft chilipulver

Sådan gør du:

1. Skær aspargesbroccolien i lange, skrå skiver. Hvis du bruger almindelig broccoli, skal du skære den i små buketter og dele dem én eller flere gange på langs afhængigt af tykkelse. Skræl det nederste af broccolistokken, halvér den på langs, og skær i den tynde, lange skiver. Skær tofuen i tern.

2. Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter.

3. Pres eller hak hvidløgene, og varm en sjat olie op i en wok. Steg halvdelen af hvidløgene gyldne, og tilsæt derefter broccolien og tofuternene. Lad dem stege med, til tofuternene er gyldne, og tilsæt derefter halvdelen af risnudlerne. Vend dem sammen, og skub derefter wokkens indhold til den ene side.

4. Slå 2 æg ud, og rør dem sammen med resten af wokkens indhold. Tilsæt halvdelen af sojaen, fiskesaucen, peberen og sukkeret. Fordel på to tallerkner, og gentag processen med de resterende ingredienser.

5. Smag til med fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili ved bordet.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her