Opskrift: Popcorn med peanutbutter og chokolade

Annonce
Opskrift: Popcorn med peanutbutter og chokolade
Foto: PR

Opskrift udviklet af Maria Engberg, Vanløse Blues, i samarbejde med Urtekram og ELLE

Mmmm! Hvornår er man ikke i humør til en nem snack der indeholder både peanutbutter og chokolade og kun tager fem minutter at lave? Svaret er, at det er man altid i humør til... I hvert fald hvis man spørger os! I samarbejde med Urtekram og Maria Engberg – bloggeren bag den veganske og glutenfri blog Vanløse Blues – har vi skabt en række sunde opskrifter, der kan give inspiration til en grønnere og sundere hverdag.

I ELLEs juni-magasin, der er på gaden fra 30. maj til 27. juni, får du et helt tillæg, ELLE Sommermad, der er dedikeret til det veganske sommerunivers. Tillægget består af 25 sunde og sommerlige opskrifter, som Maria Engberg har udviklet særligt til ELLE, og du kan godt glæde dig til alt fra søde morgenmadsanretninger til nem frokost, insta-worthy aftensmad og ikke mindst snacks, der er så lækre at man næsten skulle tro, at de var syndige... Men alle opskrifter kan laves med en glnisende sund glorie, for de er nemlig lavet med økologiske råvarer for Urtekram og er sprængfyldte med vitaminer, gode fedtstoffer, mineraler - og ikke mindst grønt i lange baner. 

POPCORN MED PEANUTBUTTER OG MØRK CHOKOLADE

Som teaser for opskrifthæftet du får gratis med ELLE i juni måned, deler vi opskriften på popcorn med chokolade og peanutbutter, som er perfekt, hvis du har lyst til en sød snack uden for meget sukker. De crunchy og cremede popcorn er geniale - enten som afrunding på en hyggelig sommermiddag, eller de dage, hvor sommerregnen fosser ned (man ved jo aldrig med dansk sommer!) og du tilbringer en afslappet dag på sofaen med et godt magasin eller din yndlingsserie... 

Det skal du bruge: 
2-4 portioner
 
Popcorn med peanutbutter og mørk chokolade:
- 1 dl majskorn*
- 1 spsk. kokosolie*
- 2 spsk. creamy peanutbutter* 
- 50 g mørk chokolade (gerne over 80%) 
- Salt
* Økologisk Urtekram-produkt

:

Fremgangsmåde: 
  • Find en stor gryde med glaslåg frem. Varm den op til medium/høj varme. Smelt kokosolien, og tilsæt 4 majskorn (som test). Læg låg på gryden og vent, til de har poppet.
  • Tag gryden af varmen og vent i 30 sekunder.
  • Tilsæt resten af majskornene, og sæt gryden tilbage på varmen. Efter ca. 1 min. begynder de at poppe.
  • Når der begynder at være et par sekunder imellem poppene, slukker du for varmen og tager gryden af.
  • Hæld grofthakket chokolade og peanutbutter i gryden. Ryst med låget på, til chokolade og peanutbutter har fordelt sig.
  • Anret popcornene i en skål - eller et kræmmerhus for hyggens skyld - og drys med salt.

... og servér!

Lyder det lækkert og har du lyst til mere? Så skynd dig ned til din lokale bladpusher efter ELLEs juni-magasin, hvor du får særtillægget ELLE Summerfood med helt gratis. ELLE Summerfood er et opskrifthæfte med 25 lækre og sunde opskrifter – alle udviklede af Maria Engberg fra Vanløse Blues i samarbejde med ELLE og Urtekram - som du kan gemme. Her er masser af sund inspiration til både morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og dessert.

Psst ... Vil du have adgang til 15 ud af de 25 opskrifter fra tillægget digitalt, så klik her og få 15 udvalgte ELLE x Vanløse Blues x Urtekram opskrifter dirkete på dit device. 

Ingredienserne består dels af årstidens frugt, grønt og bær, dels af velsmagende økologiske ingredienser produceret af Urtekram, som har mere end 40 års erfaring med økologi til køkkenet, mens selve opskrifterne er komponeret og gennemtestet af madbloggeren og grøntsagselskeren Maria Engbjerg aka Vanløse Blues.

Læs mere om Urtekram her og Vanløse Blues her.

 

Relaterede artikler