Opskrift fra bogen 'Regnbuemad': Halloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager

Foto: Regnbuemad
Måske du allerede kender madbloggeren bag Instragram-profilen ’A Million Milles’, Signe Leth, som byder på et farvemekka af vitaminrige grøntsager forklædt som alverdens retter? Nu har hun udgivet kogebogen ’Regnbuemad’, som indeholder 100+ lækre og farverige vegetariske retter, der dækker alt fra sprøde salater og grønne smoothies til burgere med sundt fortegn og overdådige desserter.
 
 
I Regnbuemad er der ingen diæter, forbud eller regler – det er simpelthen bare sund, frisk og lækker mad, som tilfredsstiller både maven og øjnene. Om bogen siger Signe Leth selv:
 
”Regnbuemad er inkluderende, aldrig fordømmende, og der skal være plads til alle. Bogen er vegetarisk, men mit håb er, at både vegetarer, flexitarer som jeg selv og kødspisere vil få glæde af bogen og finde inspiration til at spise mere farverigt og sundt.”
 
 
.... Ingen regler, diæter og forbud? Vi er allerede helt vilde med hendes nye bog, hvorfra vi har udvalgt tre af vores yndlingsopskrifter, som vi deler med jer her på ELLE.dk. Vi har før delt den grønne morgenmadsdrøm ’Tropisk grøn smoothieskål’, og i denne uge deler vi en velsmagende, nem og trendy frokostret, som helt sikkert vil falde i din smag – nemlig 'Halloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager'. 
 
'Regnbuemad' koster 300 kr. og kan købes her
 
Halloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager (4-6 stk.)
 
Om opskriften siger Signe Leth: 
"Vafler bringer altid stor glæde herhjemme. De er helt perfekte til frokost eller nem aftensmad, da de er dejlig hurtige at lave, og så kan de varieres i det uendelige, alt efter hvad du har til rådighed i dit køleskab og køkkenskabe. Et af resultaterne af mine vaffeleksperimenter er disse halloumi-vafler, der er en nem og spændende måde at lave et lækkert alternativ til sandwichbrød på, og så er de bare fulde af smag!"
 
Ingredienser til Halloumi-vafler
 

2 æg

1 dl mælk

1 dl kikærtemel (eller anden type mel)

1 tsk. bagepulver

¼ tsk. havsalt

Friskkværnet peber

1 forårsløg, finthakket

50 g halloumi (eller grillost), revet

 

Serveringsforslag

Hummus 

Den resterende halloumi eller grillost (kan udelades)

½ aubergine

½ squash

1 gulerod

En god håndfuld salatmix

1 håndfuld granatæblekerner

 
Sådan gør du
 
1. Start med at tænde dit vaffeljern, så det kan stå og varme op, mens du laver vaffeldejen ved at komme alle ingredienserne i en skål og røre dem grundigt sammen. Hvis du ikke har et slip-let-vaffeljern, skal du smøre det med en smule fedtstof, inden du går i gang, og så er det ellers bare med at hælde lidt vaffeldej i vaffeljernet og bage dejen, til du har let gyldne og gennembagte vafler.
 
2. Forbered de grillede grøntsager, mens vaflerne bager. Skyl og skær dine favoritgrøntsager i tynde skiver, fx aubergine, squash og gulerod. Pensl evt. grøntsagerne med en lille smule olivenolie, giv dem et drys salt og peber, og grill dem på en forvarmet grillpande ved høj varme. De skal ikke have meget mere end et par min., men dette kan variere, alt efter hvilke grøntsager du bruger, og hvilken tykkelse de har.
 
3. Skær derefter den resterende halloumi eller grillost i skiver på ca. 1/3-1 centimeters tykkelse, og steg dem på grillpanden et par min. på hver side, til de er let gyldenbrune.
 
Server dine vaffelsandwiches med et godt lag hummus, lidt blandet salat, de grillede grøntsager, de grillede halloumiskiver og lidt granatæblekerner.
 
Velbekomme!
 
Foto: Regnbuemad
 
 

Relaterede artikler