Opskrift fra bogen 'Fabelagtige Fristelser': Bananis

Opskrift fra bogen 'Fabelagtige Fristelser': Bananis
Foto: All Over Press

Emma Martiny arbejder til daglig på livsstilsbloggen og Youtube-universet under samme navn, og nu har hun netop udgivet sin nye kogebog ’Fabelagtige fristelser’. En kogebog, hvor Emma Martiny deler 100 lækre opskrifter på desserter og retter til den søde tand med mere smag og mindre sukker.

Emma Martinys nye bog er den tredje i rækken. Hun har nemlig allerede udgivet 'Skønne Salater & Vidunderligt Tilbehør' og 'Herlig & Ærlig Mad'. Og der er ingen tvivl om, at man bliver lækkersulten, når man læser hendes lækre opskrifter.

Vi er allerede vilde med 'Fabelagtige fristelser' og har været så heldige at få lov at dele tre af vores yndlingsopskrifter fra bogen med dig, hvor af bananis er den sidste opskrift, vi deler fra den appetitlige bog. 

Om opskriften på bananis fortæller Emma Martiny: ”Hvis du ikke har prøvet at lave din egen bananis, går du virkelig glip af noget. Det er både nemt,  utrolig lækkert, og så kræver isen kun én eneste ingrediens: frosne bananer. Her har jeg tilsat kakaopulver, vanilje og hindbær og lavet tre forskellige lag, så resultatet minder om klassikeren, vi alle kender fra barndommen”

Opskrift: Trefarvet banan-is (1½ liter)

Det skal du bruge:

Kakaolag:

3 frosne bananer

3 spsk. kokosmælk

1-2 spsk. kakaopulver

1 nip salt

Vaniljelag:

3 frosne bananer

3 spsk. kokosmælk

1 tsk. Vaniljepulver

Hindbærlag:

3 frosne bananer

3 spsk. kokosmælk

150 g frosne hindbær

Fremgangsmåde:

Beklæd en lille rugbrødsform med husholdningsfilm. Skær 9 meget modne bananer i halve, og kom dem i en pose i fryseren i minimum 4 timer, indtil de er frosne. Kom en tredjedel af de halve frosne bananer og 3 spsk. Kokosmælk i en foodprocessor, og kør, indtil du har en cremet, luftig is. Tilsæt kakaopulver efter smag og et lille nip salt, og kør igen. Hæld kakaolaget i bunden af formen, og stil den i fryseren, imens du klargør det næste lag.

Skyl din foodprocessor, og blend så endnu en tredjedel af frosne bananer sammen med vaniljepulveret og 3 spsk. kokosmælk, indtil du får en cremet is. Tag formen ud af fryseren, og fordel vaniljelaget over kakaoisen. Stil nu igen formen i fryseren, imens du laver hindbærlaget. Nu behøver du ikke at skylle maskinen.

Blend den sidste tredjedel frosne bananer samt de frosne hindbær og 3 spsk. kokosmælk i foodprocessoren, og kør, indtil du har en jævn og cremet konsistens. Tag formen ud af fryseren, og fordel hindbærlaget over toppen. Stil nu isen i fryseren i mindst 2 timer, så den kan sætte sig. Er isen dybfrossen, når den skal serveres, vil jeg anbefale dig at tage den ud mindst 15 minutter inden.

Fabelagtige Fristelser – ny bog af Emma Martiny Foto: Fabelagtige Fristelser

Tidligere har du kunne prøve Emma Martinys smagfulde opskrifter på Snickersbarer og Bagt abrikokosgrød med blåbær, men kan du ikke få nok, kan du heldigvis få fat i bogen, der koster 350 kr. lige her

ELLE Style Awards banner

Relaterede artikler