Opskrift: Cremet quinotto med svampe fra Mia Gardums bog 'Plantemad'

Få opskriften på 'Cremet quinotto med svampe' fra bogen Plantemad
Foto: Plantemad

I månedens ELLE sætter ELLEs Health Editor Stephanie Bang fokus på plantebaseret kost. I den anledning har vi fået lov at dele tre af vores ynglingsopskrifter fra Mia Gardums nye bog 'Plantemad'.

23-årige Mia Gardum valgte for to år siden, at hun ville leve udelukkende af plantebaseret kost. Det var en livsstil, hun i længere tid havde haft lyst til at leve efter, men som hun manglede en form for guide til, hvordan man kunne, uden at det blev for besværligt. 

Mias nye kogebog kan ses som denne form for guide. I bogen finder man et hav af plantebaserede opskrifter, der skal inspirere til hvor skønt, let og lækkert det veganske køkken kan være.

Den første opskrift vi delte fra bogen 'Plantemad', var opskriften på 'Ovnbagt aubergine på bund af linser', denne gang står den på 'Cremet quinotto med svampe'.

Om retten fortæller Mia selv: "Hvis jeg serverede denne quinotto for dig uden at fortælle, at den var lavet uden nogen som helst form for mælk, ost eller smør, er jeg 100 % sikker på, at du ikke ville gætte det. At den er vegansk altså. For er du vimmer, den er cremet på den der flødeagtige måde! Derfor er den ofte på menuen, når jeg får gæster, for den tilfredsstiller virkelig alles behov!"
 
Psst... Ønsker du at vide mere om Mia Gardum og hendes nye bog 'Plantemad', kan du læse vores store interview med hende lige her.
 
Få opskriften her (til 2 personer):
 
Det skal du bruge:
 
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 1 squash
  • 1 bundt persille
  • 100 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl cashewnødder
  • 2 spsk. soja
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
     
Sådan gør du:
Kog quinoaen i 20 minutter i grøntsagsbouillonen, eller indtil bouillonen er absorberet. Imens snittes løg, hvidløg og svampe fint, squashen skæres i tern, og persille og spinat snittes groft. Svits løg og hvidløg i olivenolien i et par minutter i en gryde, inden svampene tilsættes. Svits, til svampene er helt møre, og flyt derefter den ene halvdel af portionen over i en blender. Blend med vand, cashewnødder, soja, salt og friskkværnet peber. Imens tilsættes squash, spinat og persille til den resterende halvdel i gryden.
 
Når squashen er mør, og spinat og persille er faldet sammen, tilsættes den kogte quinoa og den cremede svampesauce. Varm det hele igennem, og anret i skåle toppet med lidt frisk persille. Server med en simpel grøn salat, evt. med tomat og agurk.
 
ELLEs nyhedsbrev
 

Relaterede artikler