Opskrift: Bagt butternutsquash med æg og spinat

Opskrift: Græskar med æg
Foto: Stephanie Bang

I dag, d. 31. okober, er det Halloween, og derfor synes vores Health Editor Stephanie Bang, at det passer perfekt med en Halloween-inspireret opskrift. Og dermed gøre en kedelig mandag lidt mere farverig og hyggelig. 

ELLEs Health Editor Stephanie Bang har valgt at fokusere på græskarrets mere hippe og chikke søster, butternutsquash, som i dens smukke efterårsagtige orange farve er helt perfekt til en Halloween-inspireret middag - og så smager den oveni købet rigtig godt. Især når den har været bagt i ovnen og med lidt lækkert grønt ovenpå. 

Se med nedenfor, hvor Stephanie Bang giver dig opskriften på den nemme og lækre bagte butternutsquash med æg, avocado og spinat. 

Opskriften er til 2 personer

  • 1 økologisk butternutsquash
  • 2 æg
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 1 moden avocado
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • Lidt god olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Vask butternutsquashen grundigt og halver den vandret på midten og fjern kernerne, så du får et rundt hult hul

2. Vend de to store stykker i lidt olivenolie, krydr med salt og peber og placer dem begge på en bageplade med bagepapir

3. Bag de to stykker butternutsquash i ovnen i ca. 30 minutter, hvorefter du tager dem ud

4. Kom en håndfuld spinat i hver del og slå et æg ud ovenpå spinaten

5. Bag derefter butternutsquash, spinat og æg i ovnen i yderligere 20 minutter – OBS: tjek først, at æggene er bagt helt færdig 

6. Anret med avocado, salt, peber og lidt tørrede chiliflager

Du kan vælge at servere din butternutsquash med en let rødkålssalat med valnødder, appelsinsaft, olivenolie og frisk skovsyre. 

ELLE & Dig

Relaterede artikler