Opskrift: 3 Michelin-cocktails, du skal lave denne sommer

Opskrift: 3 michelin-cocktails, du skal lave denne sommer
Foto: PR

Alle ved at det, at lave den helt perfekte cocktail, er en kunst. Ikke desto mindre er det lige netop det, den nye cocktailbar 1408 har specialiseret sig i. Cocktailbaren er en udvidelse af den to-stjernede Michelin-restauranten Kadeau, som med beliggenhed i hjertet af Christianshavn lagde naturligt op til en nordisk cocktailbar opkaldt efter postnummeret.

Baren, som for første gang kunne slå dørene op til gæster fredag d. 20. april 2018, er kompromisløs, når det gælder kvalitet - og ambitionen er tårnhøj; 1408 vil nemlig være intet mindre end verdens bedste cocktailbar. 

Men for at blive verdens bedste cocktailbar skal der noget helt specielt til. Dét ekstra. Og ingredienserne? Det er blandt andet god service, lokale råvarer og en indgangsvinkel, der ønsker at sætte standarden for fremtidens cocktailbarer.

I hvert fald hvis man spørger barchef, Michael Olsson. Som tidligere barchef på søster-cocktailbaren 1656 på Vesterbro, er han en mand, som kan sit kram. Michael har specialiseret sig i at genfortolke cocktails, og som barchef for 1408 bringer han derfor en særlig ekspertise til faget, som han desuden har en stræbsom indstilling til.

Læs også: Dansk Michelin-restaurant åbner ny cocktail- og snackbar

Men hvad er vigtigt at fokusere på udover de gode cocktails, når man er en så ambitiøs bar i Michelin-klasse? Hvis du spørger Michael Olsson, ligger det i detaljen:

"Når jeg skal opfinde en ny cocktail, kigger jeg på det, der er i sæson netop nu og bygger en ny cocktail op omkring de ting, vi kan plukke i egen have på Bornholm eller få lokalt. Jeg tænker 'okay, vi har en dansk selleri - hvordan kan jeg genfortolke den i denne cocktail?' Og da citrusfrugter ikke gror i Norden, bruger vi hverken citron eller lime, der ellers normaltvis fungerer som den traditionelle syre i en cocktail. Istedet bruger vi blandt andet ribs, stikkelsbær eller rabarberjuice. Dét forandrer din smagsoplevelse fuldstændig."

På 1408 er det ligeledes vigtigt for barchefen, at servicen er i top. Gæsterne skal føle sig hjemme, og bartenderne skal kunne hver enkelt ingrediens i hver enkelt cocktail - i søvne!

"En bar kan servere de mest fantastiske cocktails, men er din service ikke på plads, falder det hele til jorden. Det er derfor vigtigt for mig, at 1408 oser af god service, og at din bartender kan sit kram. At være bartender her betyder derfor, at man er 40% god til cocktails - de resterende 60% handler udelukkende om at være en god vært."

Læs også: Opskrift: 'Strawberry Almande' med laktosefri Baileys

Og barchefens egen personlige favorit på menukortet?

"Det er vores Enogtyvende (21) århundrede. Cocktailen er lavet ud fra en ældgammel opskrift, vi har moderniseret, så den passer til 1408 og de gæster, som skal opleve den."

Nu kan du selv prøve kræfter med cocktails i Michelin-klasse. Michael Olsson har nemlig udvalgt sine top tre favoritcocktails fra menukortet, så du selv kan lave cocktails à la 1408 denne sommer (og barchefens favorit er naturligvis med på listen).

Swipe dig gennem galleriet og se de 3 bedste Michelin-cocktails, dig og dine veninder skal prøve denne sommer: 

Her er 3 opskrifter på Michelin-cocktails

Relaterede artikler