Opskrift Mexicansk brunchbowl med æg og avocado

Foto: Stephanie Bang

Jeg blev inspireret til denne mexicanske brunchbowl, da jeg var i Los Angeles i foråret.  Det hotel, jeg boede på, havde en mexicansk morgenmad på menuen. Deres version bestod dog kun af sorte bønner, salsa og æg, og altså ingen grøntsager – det var jo USA.

Min version er en smule mere grøn, men bønner og æg har ikke måtte lade livet af den grund. 

Giv dig i kast med brunchbowlen hen over weekenden. Det er et skønt alternativ til boller med ost. 

Opskriften er til to personer: 

Ingredienser: 

Mexicansk bowl:

  • 1 dåse sorte bønner, drænet for vand
  • 1 bakke brune champignon
  • 1 spsk. tamari (glutenfri soya)
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse søde majs
  • 2 store håndfulde spinat
  • 2 æg
  • 1 forårsløg

 

Tomatsalsa:

  • 1 lille bakke små tomater
  • ½ rødløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

 

Guacamole:

  • 2 avokadoer
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

 

Ekstra:

  • Tørret chili
  • Krydderurter

 

Læs også: Verdens niende bedste bartender er dansk, og her deler han tre af sine personlige opskrifter.

 

Sådan gør du: 

  • Skær tomaterne ud i kvarte og bland med fintsnittet rødløg, presset hvidløg, hakket basilikum, olivenolie, citronsaft og salt og peber. Det er bedst hvis salsaen kan stå i lidt tid, så tomaterne kan trække smag.
  • Skyl champignoner og skær dem i kvarte. Steg dem på en tør varm pande til de bliver gyldne og sprøde. Tilsæt 1 spsk. tamari og steg videre i ét minuts tid. Det giver en dejlig saltet smag.
  • Blend de to avokadoer med hvidløg, citronsaft og salt og peber til en ensartet creme. Jeg bruger enten en stavblender, eller en minihakker.
  • Skræl gulerødderne og kør dem enten til ’spaghetti’ på en spiralizer, eller hak dem helt fint med en skarp kniv.
  • Steg de to æg på panden, så du får to spejlæg.
  • Anret nu spinat, bønner, tomatsalsa, stegte svampe, gulerødder, majs, guacamole og spejlæg i to skåle. Pynt med tørret chili, krydderurter og lidt fintsnittet forårsløg.

 

Relaterede artikler