Opskrift Lun ratatouillesalat med peberfrugt og oliven

Foto: Stephanie Bang

Denne ratatouillesalat er en af mine personlige favoritter, der med sine italienske smagsreferencer straks sender mig en tur til Italien.

Modne peberfrugter, sprød rucula, solmodne tomater og bitre oliven med bid, er nemlig opskriften på at sende sanserne på lynferie sydpå - også selvom du befinder dig hjemme i Danmark.

Salaten smager skønt sammen med lidt godt fra grillen og lækker vin i glasset til en sommermiddag på terrassen på en lun, lys sommeraften. 

Ingredienser: 

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 0,5 – 1 squash
  • 150 gram modne tomater
  • 2 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. oregano
  • 65 gram rucola, skyllet
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 150 gram bøffelmozzarella
  • 100 gram kalamataoliven u. sten
  • 1 økologisk citron
  • Salt
  • Peber

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd oven på 175 grader.
  • Skær peberfrugterne ud i tykke skiver og squashen i mellemtynde skiver. Halver tomaterne.
  • Pil rødløg og skær dem i kvarte. Lad hvidløg ligge i deres skræl.
  • Fordel grøntsager og løg på en stor bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over, drys med oregano og krydr godt med salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i ovnen i 30 – 35 minutter til de bliver møre. Lad dem køle lidt af.
  • Vend rucola med frisk basilikum.
  • Anret de bagte grøntsager med rucola og basilikum på et stort fad.
  • Bræk bøffelmozzarellaen i stykker og fordel henover salaten sammen med kalamataoliven.
  • Riv lidt citronskal over og pres også lidt frisk saft over salaten.
  • Krydr evt. med salt og peber til sidst.

 

Tip: Du kan også komme marinerede artiskokker i salaten.

Relaterede artikler