Opskrift Hummus på flækærter med broccolistok og dild

Foto: Stephanie Bang

Denne hummus er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.

Den er nemlig lavet på flækærter – også kaldet gule ærter – og toppet med fintrevet broccoli, frisk dild og ristede boghvedekerner, så retten minder lidt mere om en salat end blot en dip til bordet. 

Hummus:

  • 1 lille pose flækærter, også kaldet gule ærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor spsk. tahin
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 citron, kun saften
  • salt og peber

 

Læs også: Farverig kålsalat med kakaonibs og bolsjebede.

 

Pynt:

  • 3 stykker rå broccoli
  • 3 cm rå broccolistok
  • 2 spsk. hele boghvedekerner
  • lidt frisk dild

 

Fremgangsmåde:

  • Kog flækærterne som anvist på pakken, og lad dem køle lidt af.
  • Blend flækærter med de øvrige ingredienser til hummussen, gerne i en foodprocessor eller med en stavblender.
  • Tilsæt ekstra olivenolie og vand/grøntsagsbouillon undervejs, hvis konsistensen bliver for tør. Smag til med salt og peber.

 

Relaterede artikler