Mode
Foto: Stephanie Bang
Opskrift
Hummus på flækærter med broccolistok og dild
af Stephanie Bang
4/10/2019
ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, giver dig her opskriften på en hummus, der er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.
Denne hummus er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.
Den er nemlig lavet på flækærter – også kaldet gule ærter – og toppet med fintrevet broccoli, frisk dild og ristede boghvedekerner, så retten minder lidt mere om en salat end blot en dip til bordet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hummus:
- 1 lille pose flækærter, også kaldet gule ærter
- 2 fed hvidløg
- 1 stor spsk. tahin
- 1 tsk. knust spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 citron, kun saften
- salt og peber
Læs også: Farverig kålsalat med kakaonibs og bolsjebede.
Pynt:
- 3 stykker rå broccoli
- 3 cm rå broccolistok
- 2 spsk. hele boghvedekerner
- lidt frisk dild
Fremgangsmåde:
- Kog flækærterne som anvist på pakken, og lad dem køle lidt af.
- Blend flækærter med de øvrige ingredienser til hummussen, gerne i en foodprocessor eller med en stavblender.
- Tilsæt ekstra olivenolie og vand/grøntsagsbouillon undervejs, hvis konsistensen bliver for tør. Smag til med salt og peber.
Sponsoreret indhold
ELLE anbefaler
Shopping
Off shoulder-top og loafers: Ugens bedste budgetfund
Mode
Clara Dyrhauge: "Jeg vil gerne blive bedre til at forvandle tanke til handling – og tro på at alt løser sig"
Rejser
Rejseguide: 12 perler i New York, du ikke må misse
Mode
Fra farverige kjoler til spraglede print: Dronning Margrethes 20 bedste looks gennem tiden
Kultur