ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, giver dig her opskriften på en hummus, der er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.
Denne hummus er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.
Den er nemlig lavet på flækærter – også kaldet gule ærter – og toppet med fintrevet broccoli, frisk dild og ristede boghvedekerner, så retten minder lidt mere om en salat end blot en dip til bordet.
Hummus:
- 1 lille pose flækærter, også kaldet gule ærter
 - 2 fed hvidløg
 - 1 stor spsk. tahin
 - 1 tsk. knust spidskommen
 - 1 tsk. stødt koriander
 - ½ dl olivenolie
 - ½ dl vand eller grøntsagsbouillon
 - 1 citron, kun saften
 - salt og peber
 
Læs også: Farverig kålsalat med kakaonibs og bolsjebede.
Pynt:
- 3 stykker rå broccoli
 - 3 cm rå broccolistok
 - 2 spsk. hele boghvedekerner
 - lidt frisk dild
 
Fremgangsmåde:
- Kog flækærterne som anvist på pakken, og lad dem køle lidt af.
 - Blend flækærter med de øvrige ingredienser til hummussen, gerne i en foodprocessor eller med en stavblender.
 - Tilsæt ekstra olivenolie og vand/grøntsagsbouillon undervejs, hvis konsistensen bliver for tør. Smag til med salt og peber.