Hemmeligheden bag god iskaffe og byens 5 bedste

byens bedste iskaffe
Foto: Allover Press

Når solen brager ned, er der intet som at forkæle sig selv med en god iskaffe. Men hvad hvis trangen til en iskold iskaffe først melder sig, når du er kommet hjem fra arbejde? Så kan du selvfølgelig lave din iskaffe selv. Og det gode er, at du kan variere din iskaffe helt efter din egen smag... 

Hemmeligheden bag en RIGTIG GOD iskaffe-opskrift er kaffeekstrakt. Det lyder måske en anelse bøvlet, men faktisk er det nemmere end nemt, og den kan opbevares i køleskabet, så man kan hurtigt snuppe sig en iskaffe, når trangen melder sig.

Læs også: 7 snacks vi troede var sunde...

Opskriften på kaffekstrakt til iskaffe:

2 liter kogende vand hældes over cirka 140 gram malede kaffebønner, overdækkes og stilles til side i mindst 8 timer. Herefter hældes blandingen igennem et kaffefilter eller et klæde i en si, og den filtrede kaffevæske hældes nu på flasker og sættes på køl. Har du noget i overskud, kan du hælde resten i isterningebakker.

Brug for eksempel Nicolas Vahés skønne kaffekværn til 349 kr. til at male dine egne bønner og opnå den bedste smag!

Læs også: 5 sunde alternativer til pasta

Opskrift på hjemmelavet iskaffe:

Når ekstrakten er klar, kan du lynhurtigt lave iskaffe med en håndfuld isterninger et godt skævt kaffeekstrakt (1-2 dl pr. glas), lidt rørsukker eller sirup og til sidst mælk. Skal det være syndigt kan du enten hælde lidt kondenseret mælk i din iskaffe, eller en klump vaniljeis og en tur i blenderen ... Og lidt kahlua i din iskaffe er heller ikke af vejen som en lille after dinner treat. Mulighederne er mange.

Skal det være ekstra godt, så prøv Nicolas Vahés kaffesirup med vanilje til 58 kr. 

Er du mest til at købe dig til din iskaffe, eller kan du bare godt lide at tage den to-go, så tjek galleriet med vores 5 favoritsteder med iskaffe i København. Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem. 

Iskaffe: opskrift + 5 anbefalinger til byens bedste

Relaterede artikler