Foto: Stephanie Bang.
Opskrift

Græskarsuppe med peanut butter

af Stephanie Bang 14/09/2018
Efteråret er så småt begyndt at sætte ind og for ELLEs Health Editor Stephanie Bang betyder det blandt andet, at der skal laves lækre sunde grøntsagssupper i køkkenet.

Denne suppe er lavet på hokkaidogræskar med spicy krydderier og (hold nu fast) crunchy peanut butter! Det er en udsøgt kombination, som giver en dejlig cremet konsistens og saltet smag. Server din græskarsuppe med spinat, blomkål og sprøde kikærter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskriften er til 3 personer.

Ingredienser:

  • ​1 hokkaidogræskar
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm. frisk ingefær (u. skræl)
  • 1 porre
  • 1/2 – 1 rød chili
  • 2 lime, saften
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. kokosolie

Topping:

  • 2 spsk. boghvedekerner, ristet
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1/3 blomkål, buketter
  • 100 gram kikærter
  • 1/2 spsk. Ras El Hanout krydderi
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Læs også: Opskrift Sunde romkugler med bønner og dadler.

Fremgangsmåde:

  • Halver græskarret, fjern skræl og kerner og skær det i mindre stykker. Snit løgene fint og riv hhv. hvidløg og ingefær på et rivejern. Skær chili og porre i små stykker.
  • Varm kokosolien i en gryde, tilsæt løg og svits indtil løget bliver klart. Kom græskar og porre i gryden og svits i yderligere 3 minutters tid. Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og karry og svits i yderligere et par minutter.
  • Når det hele er blandet godt sammen hælder du grøntsagsbouillon over grøntsagsblandingen og lader det simre ved middel varme i 15 – 20 minutter indtil græskarret er udkogt.
  • I mellemtiden kan du forberede toppings. Rør kikærterne sammen med 1 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. Ras El Hanout krydderi (du kan også nøjes med lidt spidskommen og stødt koriander), og fordel dem på en bageplade med bagepapir. De skal ristes i ovnen i 25 minutter ved 190 grader indtil de er helt sprøde og lækre.
  • Bland blomkålbuketterne med lidt olivenolie, salt og peber og bag også dem i ovnen ved 175 grader i 12 – 15 minutter. Steg spinaten på en pande i lidt olivenolie. Stil alle toppings til side.
  • Tag 2 dl. ren bouillon fra suppen og rør peanutbutter i – det klistrer en del og kan derfor være svært, at røre i hele suppen på en gang – til du får en tyk sauce.
  • Blend nu suppen og tilsæt peanutbuttersaucen. Jeg bruger en kraftig blender for at opnå en god cremet konsistens, og blender over to omgange, da portionen er for stor til kun én gang. Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt vand. Hæld suppen tilbage i gryden og smag nu til med cayennepeber, limesaft, salt og peber.
  • Server dine cremede græskar-peanut-butter-suppe med toppings og lidt ekstra on the side. Dine gæster vil ikke blive skuffede.

Velbekomme!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her