Japansk iskaffe Elsker du iskaffe? Så prøv denne nye, japanske version med bær

Foto: PR

Sæsonen for iskaffe er over os, (også selv om vejret til tider har glemt det) og den læskende drik findes efterhånden i mange forskellige variationer. 

Det nyeste skud på stammen er en iskaffe hentet helt ovre fra Japan, der kombinerer kaffe og solbærsirup – en nærliggende kombination faktisk, da kaffebønner tit indeholder noter af solbær, og derfor giver et perfekt match i smagsprofilen.

Derudover bruger japanerne en teknik, der bidrager til nogle helt andre smagsnoter, og det er bl.a. et af svarene på, hvorfor kaffen lige nu vinder stor udbredelse rundt omkring i verden.

Læs også: Vandmelonsæsonen er startet - og her er drinken, Red Melon, du MÅ prøve!

Niels Østergaard, kaffeekspert hos Nespresso, er kommet op med et nyt og forfriskende bud på en sommerlig iskaffe, som er nem og hurtig at lave:

Ingredienser

  • En kaffekapsel (f.eks. Nespressos Ice Forte, som er lavet specielt til iskaffe)
  • Masser af isterninger
  • En sirup med solbærsmag

 

Fremgangsmåde

  • Find et stort glas, som du fylder med masser af isterninger
  • Bryg kaffen direkte over isen, men stop brygningen, når kaffen er brygget halvvejs igennem, så altså efter ca. 115 ml. kaffe
  • Herefter hælder du solbærsirup i. 5-10 ml. er passende, men det afhænger af, hvor sød du vil have den. 
  • Server og nyd i solen

 

Psst! Hvis du mangler et afslappende iskaffe hot-spot, når du er på farten, så se med i galleriet, hvor vi har samlet nogle af Københavns bedste:

Iskaffeguide

Relaterede artikler