Opskrift Buddha bowl med fuldkornsris og bønnecreme

buddha-bowl-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

En buddha bowl er spækket med grønt, og derfor er det et dejligt nærende måltid. 

Denne version er en af de nemme, som er hurtig at lave og har en forholdsvis kort og billig ingrediensliste.

Opskriften er til to personer.

 

Ingredienser:

  • 2 dl. fuldkornsris
  • 2 søde kartofler (øko. med skræl)
  • 1 lille broccolihoved
  • 2 dl. kogte edamamebønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra en halv citron
  • Salt og peber
  • Lidt hakkede nødder

 

Læs også: Spinatsmoothie med appelsin og avokado.

 

Fremgangsmåde: 

  • Kog risene som anvist på pakken.
  • Vask de søde kartofler, skær dem i mindre stykker og vend med lidt olivenolie og salt og peber – du kan også tilsætte lidt urter som rosmarin eller timian.
  • Bag stykkerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader, eller indtil du synes, de er møre.
  • Hæld vandet fra kidneybønnerne og skyl dem.
  • Blend med en stavblender bønner, hvidløg, olie og frisk citronsaft og smag til med salt og peber. Stil cremen på køl indtil du skal bruge den.
  • Damp broccolien og skær i mellemstore buketter og skær peberfrugten i tern.
  • Anret alle ingredienser i en skål og top med bønnecreme og hakkede nødder. Voilà!

 

 

Relaterede artikler