Opskrift Blomkålssuppe med kalkunbacon og valnødder

Foto: Stephanie Bang

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2 blomkål
  • 250 gram kartofler
  • 4 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 2 liter grøntsagsbouillon
  • 125 gram kalkunbacon
  • 25 gram valnødder
  • Frisk timian
  • Evt. lidt hampefrøskaller

 

Læs også: Hummus på flækærter med broccolistok og dild.

 

Fremgangsmåde:

  • Skær blomkål i grove stykker og skræl kartoflerne. Knus hvidløg og skær løg i grove stykker. Kom alle ingredienserne i en stor gryde og hæld bouillon over. Lad det koge op og lad det derefter simre i ca. 25 minutter indtil blomkål og kartofler er blevet møre.
  • Blend derefter suppen i en kraftig blender – det skal gøres over to omgange, da portionen er stor – indtil den er cremet og ensartet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op.
  • Steg kalkunbacon på panden og hak valnødderne groft.
  • Server den cremede suppe med sprød kalkunbacon, valnødder, frisk timian og evt. lidt hampefrøskaller.
  • Tip: Du kan også komme lidt fløde i den færdige suppe.

 

Relaterede artikler