Mode
Foto: Stephanie Bang
Opskrift
Blomkålssuppe med kalkunbacon og valnødder
af Stephanie Bang
11/10/2019
Oktobervejr er suppevejr, så her får du opskriften på en skøn og nem blomkålssuppe med sprød topping. Lav gerne en stor portion så du har til fryseren.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
- 2 blomkål
- 250 gram kartofler
- 4 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 125 gram kalkunbacon
- 25 gram valnødder
- Frisk timian
- Evt. lidt hampefrøskaller
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Hummus på flækærter med broccolistok og dild.
Fremgangsmåde:
- Skær blomkål i grove stykker og skræl kartoflerne. Knus hvidløg og skær løg i grove stykker. Kom alle ingredienserne i en stor gryde og hæld bouillon over. Lad det koge op og lad det derefter simre i ca. 25 minutter indtil blomkål og kartofler er blevet møre.
- Blend derefter suppen i en kraftig blender – det skal gøres over to omgange, da portionen er stor – indtil den er cremet og ensartet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op.
- Steg kalkunbacon på panden og hak valnødderne groft.
- Server den cremede suppe med sprød kalkunbacon, valnødder, frisk timian og evt. lidt hampefrøskaller.
- Tip: Du kan også komme lidt fløde i den færdige suppe.
Sponsoreret indhold
ELLE anbefaler
Shopping
Off shoulder-top og loafers: Ugens bedste budgetfund
Mode
Clara Dyrhauge: "Jeg vil gerne blive bedre til at forvandle tanke til handling – og tro på at alt løser sig"
Rejser
Rejseguide: 12 perler i New York, du ikke må misse
Mode
Fra farverige kjoler til spraglede print: Dronning Margrethes 20 bedste looks gennem tiden
Kultur