Opskrift Bagt havregrød med brombær, æble og knasende topping

bagt-havregroed-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Weekenden står for døren, og det betyder (forhåbentlig) god tid til morgenmad! Byt de (også skønne) hjemmebagte boller ud med bagt havregrød med brombær, æble og knasende topping.

Prikket over i’et på denne bagte havregrød er nemlig den knasende nøddetopping med kerner og dadler, der fungerer som en slags syndig granola. Lav gerne en stor portion af den bagte havregrød, og spis resterne kolde de næste par morgener – det smager lige så godt, og så har du til morgenmad på farten. 

Opskriften er til 3 – 4 personer.

Ingredienser: 

Bagt havregrød: 

  • 200 gram frosne brombær
  • 1 æble
  • 175 gram havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. friskrevet ingefær
  • 2 æg
  • 4 dl. mandelmælk

 

Knasende topping: 

  • 70 gram græskarkerner
  • 40 gram mandler
  • 40 gram hasselnødder
  • 25 gram hel boghvede
  • 2 medjool dadler
  • 1 stor spsk. kokosolie
  • 1 stor spsk. ahornsirup

 

Læs også: Sunde romkugler med bønner og dadler.

 

Fremgangsmåde: 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, mit fad måler ca. 25 x 25 cm.
  • Skræl æblet og skær det ud i grove tern. Kom så frosne brombær og æblestykker i bunden af formen.
  • Rør havregryn, bagepulver, vanilje, kardemomme, salt og ingefær sammen i en skål og fordel blandingen over brombær og æble.
  • Pisk æg og mandelmælk godt sammen, og hæld den flydende blanding over grynene. Sørg for at komme hele vejen rundt i fadet.
  • Fjern stenen i de to dadler og hak dem fint. Bland så græskarkerner, nødder, boghvede, kokosolie, dadelstykker og ahornsirup sammen i en skål. Jeg plejer at bruge hænderne, da det er nemmest. Fordel så den klistrede nøddeblanding over grøden og sæt fadet i ovnen.
  • Bag det i 35 minutter ved 175 grader. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter før du spiser af den.
  • Jeg foretrækker at spise grøden med lidt kokosyoghurt, kakaonibs og bipollen, men almindelig yoghurt eller skyr vil også være rigtig fint.

 

Velbekomme!

Relaterede artikler