Opskrift: Bagt havregrød med brombær, æble og knasende topping
af Stephanie Bang
2/11/2018
Den perfekte start på din weekendmorgen.
Lav gerne en stor portion af den bagte havregrød, og spis resterne kolde de næste par morgener – det smager lige så godt, og så har du til morgenmad på farten.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskriften er til 3 – 4 personer.
Ingredienser:
Bagt havregrød:
200 gram frosne brombær
1 æble
175 gram havregryn
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
2 tsk. friskrevet ingefær
2 æg
4 dl. mandelmælk
Knasende topping:
70 gram græskarkerner
40 gram mandler
40 gram hasselnødder
25 gram hel boghvede
2 medjool dadler
1 stor spsk. kokosolie
1 stor spsk. ahornsirup
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, mit fad måler ca. 25 x 25 cm.
Skræl æblet og skær det ud i grove tern. Kom så frosne brombær og æblestykker i bunden af formen.
Rør havregryn, bagepulver, vanilje, kardemomme, salt og ingefær sammen i en skål og fordel blandingen over brombær og æble.
Pisk æg og mandelmælk godt sammen, og hæld den flydende blanding over grynene. Sørg for at komme hele vejen rundt i fadet.
Fjern stenen i de to dadler og hak dem fint. Bland så græskarkerner, nødder, boghvede, kokosolie, dadelstykker og ahornsirup sammen i en skål. Jeg plejer at bruge hænderne, da det er nemmest. Fordel så den klistrede nøddeblanding over grøden og sæt fadet i ovnen.
Bag det i 35 minutter ved 175 grader. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter før du spiser af den.
Jeg foretrækker at spise grøden med lidt kokosyoghurt, kakaonibs og bipollen, men almindelig yoghurt eller skyr vil også være rigtig fint.