Opskrift Appelsinsalat med græsk yoghurt og knas

Foto: Stephanie Bang

Dagens solskin kalder på en frisk salat. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, serverer en appelsinsalat med græsk yoghurt og sprød knas. 

Salaten minder lidt om en dessert, men er syrlig i smagen fra yoghurten. Hvis du ønsker appelsinsalaten mere syndig, kan du med fordel skifte den græske yoghurt ud med letpisket flødeskum. Begge dele fungerer godt til weekendens brunchbord.

Ingredienser:

  • 3 appelsiner
  • 75 gram græsk yoghurt
  • 75 gram friske hindbær
  • 1 spsk. hampefrøskaller
  • 1 spsk. kakaonibs
  • 2 spsk. ristede kokoschips
  • 2 spsk. ristede hasselnødder, grofthakket
  • Kernerne fra et halvt granatæble

 

Læs også: Cremet greenie med avocado og peanutbutter.

 

Fremgangsmåde:

  • Skær skrællen inkl. den hvide hinde af appelsinerne og skær dem i tynde skiver.
  • Anret appelsinerne på et fad. De må gerne ligge en smule indover hinanden.
  • Fordel den græske yoghurt over appelsinskiverne.
  • Drys med hampefrøskaller, granatæblekerner og kakaonibs.
  • Pynt med friske hindbær, ristede kokoschips og grofthakkede ristede hasselnødder og server.
  • Tip: Du kan sagtens købe dig til ristede hasselnødder i supermarkedet. Jeg har altid en lille pose liggende i mit køkkenskab, så jeg ikke behøver riste dem selv. 

 

Relaterede artikler