Annonce

3 nemme, plantebaserede opskrifter

af Aller Creative Studio, annonce for Simple Feast 3/08/2020
Savner du inspiration til aftensmaden, og øver du dig endda også på at skære ned på animalske fødevarer? Så læs med her, hvor du får 3 nemme, plantebaserede opskrifter, der både er ukomplicerede og smagfulde.

Skal det, du sætter på bordet, være let, lækkert – og gerne grønt? Så har du det ligesom os.

For plantebaseret mad skal nemlig være ukompliceret, smagfuldt og fri for kunstige sprøjtemidler, GMO, stårforkortere og andet hokuspokus. Derfor har vi fundet tre opskrifter frem, der tager et øjeblik at lave, men som rummer stor smag og ren grøntsagsglæde – lige noget for en eventyrlysten madelsker! De tre opskrifter kan både laves og nydes separat, men fungerer også glimrende sammen.

Vask, snit, steg, anret – og lad dig overbevise.

Psst! Til de dage, hvor du er for travl til at gå i køkkenet selv, så lad Simple Feast hjælpe med deres plantebaserede måltidskasser. Frisk leveret til døren og lige så grønne som opskrifterne her. Eneste forskel er, at alt arbejdet er lavet for dig – du skal bruge 10 minutter på at snitte det sidste.

Lige nu får du 25% på dine første fire måltidskasser, som du finder HER.

Opskrift: Grillet broccoli og flækærtepuré til 4 personer

Foto: Simple Feast

Ingredienser til flækærtepuré:

  • 2 dl tørrede, gule flækærter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. vand
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og friskkværnet sort peber

Ingredienser til grillet broccoli:

  • 1 lille broccolihoved
  • 2 spsk. sorte oliven, hakket
  • 1 lille bundt dild
  • ½ chili, skåret i tynde ringe

Fremgangsmåde:

  • Kog flækærterne til flækærtepuréen helt møre i rigeligt, letsaltet vand under låg ca. 45 min.
  • Kom flækærterne og alle de andre ingredienser til puréen i en foodprocessor og blend til en cremet puré. Brug alternativt en håndmixer.
  • Skræl broccolistokken og del broccolien i 4 lige store stykker.
  • Steg broccolistykkerne på en varm pande i lidt olie ca. 10 min., til de er gyldne og halvmøre. Vend dem undervejs.
  • Smør flækærtepuréen ud på et fad og anret stegt broccoli ovenpå. Pres citronsaft over og drys med chili, oliven og plukket dild.

Tip: Servér med nye kartofler og radiser.

Opskrift: Hjemmelavede fladbrød med krydderolie til 4 personer

Foto: Simple Feast

Ingredienser til krydderolie:

  • 3 spsk. god olivenolie
  • 1 tsk. nigellafrø
  • 2 tsk. seasmfrø
  • ½ håndfuld af dine favorit krydderurter, finthakkede
  • Salt og knust rosa peber

Ingredienser til fladbrød:

  • 500 g hvedemel
  • 4 dl koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • 50 g bagepulver
  • 1 spsk. nigellafrø

Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienserne til krydderolien sammen i en lille skål og stil det til side.
  • Bland hvedemel, vand, salt, bagepulver og nigellafrø sammen.
  • Ælt dejen glat og del den i 6 stykker. Tryk dem aflange og flade med melede hænder.
  • Steg dem sprøde på en meget varm, tør pande, ca. 4 min. på hver side.
  • Pensel dem med krydderolien og nyd dem lune.

Tip: Servér med hummus, flækepuré eller hvilken som helst anden grøntsagspuré.

Opskrift: Ristede kikærter med tahindressing og abrikos til 4 personer

Foto: Simple Feast

Ingredienser til salat:

  • 2 hoveder hjertesalat skåret i tykke strimler
  • 2 tsk. nigellafrø
  • En håndfuld tørrede abrikoser skåret i skiver
  • En håndfuld mynteblade

Ingredienser til marinerede kikærter:

  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chilipulver
  • Salt og friskkværnet sort peber

Ingredienser til tahindressing:

  • 2 spsk. tahin
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

  • Kom kikærter, olivenolie, spidskommen, chilipulver, salt og peber i en skål. Vend det sammen og lad det trække ved stuetemperatur i en halv time.
  • Pisk imens alle ingredienserne til tahindressingen sammen. Opbevar på køl indtil servering.
  • Rist de marinerede kikærter af på en varm, tør pande i et par min.
  • Anret den snittede hjertesalat på et fad, fordel de ristede kikærter over, dryp med tahindressingen og drys med abrikoser, mynteblade og nigellafrø.