At sove længe i weekenden har en overraskende fordel

Foto: Sean McMenomy

Vi har tit fået at vide, at det er sundt at stå tidligt op i weekenden og få noget ud af dagen, men nu kan vi faktisk blive liggende under dynen en ekstra times tid eller to og nyde at det endelig(!) er weekend - og med god samvittighed!

En ny undersøgelse, der er blevet udgivet i online-tidsskriftet Sleep, viser nemlig, til stor glæde for alle os med et godt sovehjerte, at det faktisk kan være sundt for os at snooze alarmen og give os selv lov til at være ekstra dovne i de spæde weekendmorgener - i hvert fald hvis vi vil holde vores slanke figur!

Undersøgelsen blev foretaget i Sydkorea og den studerede sammenhængen mellem 2.156 voksne menneskers søvnvaner og deres BMI-tal (Body mass indexes).

Overraskende nok var resultatet af undersøgelsen at de folk, der sover for lidt i løbet af ugen, men til gengæld råder bod på det med nogle ekstra timer under dynen i weekenden, havde et lavere BMI-tal (22,8) end de morgenfriske folk, der både sov for lidt i løbet af ugen, og heller ikke gjorde op for det med ekstra søvn i weekenden (23,1)

Læs også: Sådan sover du dig glad og smuk

Så hvis nogen siger, at det ikke er godt for os at sove længe i weekenden, så kan vi nu fortælle dem, at hver ekstra times søvn vi får, faktisk svarer til et lavere BMI på 0,12!

Det har længe været kendt, at vi både forstyrrer vores hormoner og vores stofskifte, når vi ikke får nok søvn, hvilket både kan give en os en et svagt immunforsvar, stress, humørsvingninger og rynker – og nu er det så også bevist, at det kan påvirke vores vægt. 

Derfor er det selvfølgelig altid bedst at følge det gode råd, der siger at vi skal gå i seng og stå op på samme tid hver dag – ja, også i weekenden!

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Men hvis veninderne, kæresten eller Netflix kommer til at overtage vores gode intentioner om at få mindst syv timers søvn hver dag, så er det at sove længe i weekenden alligevel det næstbedste valg – i hvert fald hvis vi vil holde vores BMI-tal.

Så selvom der stadig er brug for mere forskning indenfor emnet, så synes vi, at undersøgelsen er en god undskyldning for at slukke for alarmen på de dejlige weekendmorgener, og nyde at vi ikke skal noget som helst...

via GIPHY