Foto: PR
Annonce

Sådan balancerer du efterårsenergien som Helena Christensen med tre effektive kosttilskud

af annonce 5/09/2019
Føler du også at efterårsenergien daler lige så hurtigt som dagene bliver kortere? Vi guider dig til tre effektive kosttilskud, der sammen med en balanceret og aktiv livsstil kan få dig op på fode igen og den gode energi til at vare hele vinteren.

Lige om lidt er det her. Efteråret. Solstrålerne bliver færre, dagene kortere og energien har det med at tage et styrtdyk. Alt begynder at være lidt træls, næsen løber, og det eneste, der virker overskueligt, er at krybe sammen på sofaen med varm chokolade og Netflix i en uendelig strøm. Og hvad sker der? Energien bliver endnu lavere.

Det er en ond, og selvforstærkende cirkel, der både kommer inde og udefra. Der sker nemlig forandringer i kroppen, i takt med at sæsonen skifter. Men du kan med få hverdagsændringer holde efterårs-slumpen i en armslængde fra kroppen, og navigere uden om de værste lavpunkter, der opstår, når dagene skrumper ind til det rene ingenting.

Det handler om balance, og om at have en holistisk tilgang til sin krop og sin hverdag, hvor kost, motion og restitution går op i en højere enhed. Det ved topmodel Helena Christensen alt om, og i stedet for at arbejde mod sæsonen og de symptomer den afstedkommer, vælger hun i stedet at lytte til sin krop. ”Jeg lytter til mig selv, og er meget intuitiv når det kommer til at fornemme hvad min krop har brug for fysisk og mentalt. Det er en stor del af mig at være i naturen. Det holder mig i balance. Jeg holder min krop sund med træning og at ved at være fysisk aktiv, og tilsætter de rette kosttilskud – og det for mig er et stort skridt i retning af at holde en god balance.”

Helenas tilgang til at holde sig sund handler i bund og grund om at balancere en sund og varieret kost med træning og søvn: ”At være sund betyder at man er stærk, fuld af energi og aktiv. Og at holde kroppen ’ren’. Jeg træner regelmæssigt; tre gange boksning om ugen mikset med sprint og yoga. Og så prøver jeg at få en god, lang søvn så ofte som muligt.”

Helena Christensen er ambassadør for kosttilskudsbrandet Puori, der netop tager den holistiske tilgang til kroppen samt fysisk og mentalt velvære seriøst.

”En ven fortalte mig om Puoris produkter og den helt gennemsigtige filosofi, der ligger bag brandet, og jeg blev nødt til at prøve dem selv. De dækker alle de basale behov min krop har på den mest naturlige måde. Det var en kæmpe lettelse for mig ikke længere at skulle være forvirret over alle de forskellige tilskud, der findes, ” fortæller Helena Christensen.

Foto: PR

I modsætning til mange andre producenter af kosttilskud, der har et produkt til mere eller mindre hver en skavank eller vitaminmangel, så er Puori specialiserede i blot en håndfuld kosttilskud, der supplerer hinanden og giver dig netop det, din krop har brug for – særligt i efteråret og om vinteren.

Puori tror ikke på ’quick-fixes’. Deres filosofi bygger på, at sundhed er en rejse, der er centreret omkring fire grundpiller; en sund kost, fysisk aktivitet, restitution og balance der. Puori søger at hjælpe folk med at forstå kroppens behov, og nå deres naturlige optimum gennem rene og selektive kvalitetsprodukter. Alle kosttilskud består derfor af udelukkende rene ingredienser, der går ind og supplerer kosten, der hvor almindelig sund mad ikke naturligt dækker kroppens behov ind.

Puori har særligt tre specialiserede kosttilskud – de kalder dem Health Essentials – der består af nøje udvalgte sammensætninger af vitaminer, mineraler og næringsstoffer. De er komplekse og mere potente end konventionelle kosttilskud, og giver dig de bedste forudsætninger for at komme igennem det mørke halvår uden at gå ned på energi og få hoste og snue i et væk. Selvfølgelig i kombination med en balanceret, sund kost og rigtigt fysisk aktivitet (også selvom det bliver mørkt og koldt udenfor snart).

Men vi ved det kan være svært, og derfor har vi spurgt ’fit queen’ Helena Christensen om hendes tre bedste råd til en sund og aktiv livsstil:

1. Hvordan får man træning til at passe ind i en travl hverdag?

Jeg har heldigvis mest travlt I perioder, og der prøver jeg altid at passe træningen ind hver gang jeg har mulighed for det. Når jeg arbejder hjemmefra eller har fri sørger jeg altid for at træne mindst tre gange om ugen.

2. Hvad er de største udfordringer ved at opretholde en sund livsstil?

At få nok søvn! Det er altid det, der potentielt bringer min dag ud af balance.

3. Hvilken rolle spiller kosttilskud i din hverdag?

De giver mig de ekstra vitaminer og næringsstoffer som min krop har behov for, og som jeg ikke altid kan dække ind med min kost.

Her er de tre kosttilskud, du skal kende, hvis du vil komme energinedturen på forskud i efteråret:

Ømme muskler og skrøbeligt immunforsvar: Vitamin D

Særligt Vitamin D, har mange et for lavt niveau af, når det bliver vinter. Kroppens behov for Vitamin D er nemlig svært at få dækket ind udelukkende via kosten, og suppleres bedst af, at man opholder sig i solen. Men i takt med at der bliver længere og længere mellem solskinstimerne på vores del af kloden, er der mange, der oplever at have et for lavt niveau af Vitamin D i efterårs- og vinterhalvåret. Da vitamin D har stor betydning for vores immunforsvar, så er det ærgerligt at niveauet i kroppen er lavest når man har mest brug for det i de mørke vintermåneder. Symptomer på D-vitaminmangel er bland andet, at man lettere får ondt i musklerne, og på lang sigt vil en større mangel på Vitamin D kunne medføre knogleskørhed, da Vitamin D hjælper kroppen med at optage Calcium, der giver stærkere knogler.

Spændte muskler og lav energi: Magnesium

Magnesium er et funktionelt mineral, der er involveret i mere end 300 processer i kroppen. Blandt andet medvirker magnesium til musklernes evne til at slappe af og kan derfor bidrage til en bedre og mere rolig søvn, hvis det tages inden sovetid. Men hvad vigtigere er, bidrager magnesium til den proces der producerer kroppens energi, og derfor vil mange, der får for lidt magnesium, føle sig trætte eller uoplagte – et typisk syndrom i efteråret. Puori har udviklet et særligt magnesiumtilskud, der ud over at indeholde et højt niveau af rent, naturlig baseret magnesium også indeholder zink og Vitamin B6, der tilsammen bidrager til reduktion af træthed og vedligeholdelse af et normalt energistofskifte. Desuden indeholder Puori M3 æblesyre, der bidrager til at magnesium bliver optaget i kroppen. Udfordringen med mange magnesiumprodukter, som typisk indeholder magnesium oxid, er nemlig, at de næsten ikke bliver optaget i kroppen, men bliver i tarmen, så udbyttet bliver begrænset.

Tør hud: Omega 3 fiskeolie

Et dagligt indtag af Omega 3 styrker hjerte, hjerne og øjne – kort sagt. Det er dog de færreste af os som spiser tilstrækkeligt med fede fisk som har et højt indehold de gavnlige Omega 3 fedtsyrer. Mange tror også de får dækket deres omega-3 behov gennem plantebaseret kilder som chiafrø, hørfrø, valnødder osv., men kroppen optager faktisk kun 4-15% af den type omega-3 (ALA). Hvilket vil sige at man skal indtage rigtig store mængder af disse for at få tilstrækkeligt. Desuden indgår de gode Omega 3-fedtsyrer i huden, og kan derfor hjælpe til at forebygge den ikke tørrer ud og mister sin glød i vinterhalvåret. Omega 3 fiskeolien fra Puori er IFOS certificeret (International Fish Oil Standards) og testet som det bedste produkt i sin kategori målt på blandt andet potens, renhed, friskhed og niveauet af tungmetaller i produktet. Det er udvundet udelukkende af vildtfangede ansjoser, der er indfanget under bæredygtige FOS (Friend Of the Sea) -certificerede forhold i det sydlige Stillehav. O3 fra Puori fås i både kapsel og i flydende format. Begge varianter har ingen fisket bismag og giver desuden ikke opstød.

Ud over de tre ’Health Essentials’ – Magnesium M3, D Vitamin D3 og Omega 3 O3 – har Puori også et unikt produkt som kombinerer mælkesyrerbakterier, fibre og C vitamin i en enkel velsmagende pulver stick, der opretholder en stabil tarmflora, C vitamin i brusetabletform, der bidrager til et sundt immunforsvar og proteinpulver i deres sortiment.

Swipe galleriet igennem for at se alle Pouris tre essentielle efterårskosttilskud med direkte link til webshop.