Opskrift Rawkage med appelsin og kanel

Foto: Stephanie Bang

Bevares, det er lækkert med alle julens kager, men desværre er der stort set intet traditionelt juleguf, der indeholder nogen former for næringsstoffer.

Denne kage er fri for mel, raffineret sukker og mælk, men derimod rig på nødder og juleingredienser som saftige dadler, kanel og appelsin. Server den til julehygge med dine veninder.

Ingredienser 

Bund

  • 100 gram pekannødder
  • 100 gram hasselnødder
  • 2,5 spsk. kokosolie, skal smeltes
  • 7 medjooldadler, udstenet
  • 3 spsk. revet kokosmel
  • 1,5 spsk. kanel
  • 1 spsk. kakao
  • 1 spsk. kakaonibs
  • 1/2 tsk. groft salt

 

Cashewcreme med appelsin

  • 250 gram usaltede cashewnødder
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 appelsin, saften herfra
  • 1 vaniljestang, kun korn
  • 1 dl kokosolie, skal smeltes
  • Fintrevet appelsinskal fra en halv appelsin

 

Læs også: Bagte søde kartofler på to forskellige måder.

 

Fremgangsmåde: 

  • Læg cashewnødder i blød i koldt vand i minimum 12 timer på køl.
  • Skyl de udblødte cashewnødder og blend dem med de øvrige ingredienser til cashewcremen i en foodprocessor. Tilsæt til sidst fintrevet appelsinskal og rør rundt med en ske.
  • Blend alle ingredienserne til bunden med undtagelse af kakaonibs – de skal først røres i til sidst, så de ikke bliver knust.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir og fordel nødde/dadel-blandingen, så et tyndt lag dækker hele formen. Fordel cashewcremen på toppen og sæt kagen på i fryseren – gerne i minimum 6 timer. Tag kagen ud ca. 60 minutter før servering, så den kan nå at tø op. Pynt med tynde appelsinskiver, granatæblekerner, hakkede pistacienødder, kakaonibs og kanelstænger.

Relaterede artikler