'Poke bowl' - Den hawaiianske favorit-spise er for alvor kommet til København

Den hawaiianske favorit-spise poke bowl er for alvor kommet til København!
Foto: All Over Press

Farverige poke bowls

Du har med garanti scrollet over hundredvis af farverige poke bowls i dit Instafeed og set utallige udenlandske bloggere nyde den hawaiianske sundhedsskål – for poke-bølgen har ramt bredt de seneste år – fra Los Angeles og New York indtil den i 2017 også skyllede ind over København.
 
 
Indtil for nyligt har mulighedernefor at nyde en poke-bowl dog været begrænset i de københavnske gader, hvor kun en lille håndfuld restauranter har haft den famøse poke bowl på menukortet, som supplement til deres øvrige retter. 
 
Men nu er der godt nyt til alle foodies og sundhedsjunkies! Fra dags dato finder du nemlig hele to nyt poke bowl-restauranter i den københavnske hovedstad.
 
Den ene er Olioli på Gammel Kongevej i København, der slog dørene op den 18. oktober 2017, og som derfor kan prale af at være Danmarks første poke bowl-bar. 
 
Læs også: ELLE guider: Her får du den bedste kaffe med plantebaseret mælk
 
Den anden er restauranten Maui Poke, som den 27. oktober 2017 slår dørene op til et sandt mekka af farverige poke bowls på Ravnsborggade 12D i København. 
 
Bag Maui Poke finder du den unge iværksætterduo, Youssef Ramy og Milan Damjanovic, som med en hel restaurant dedikeret til Hawaii-retten og en placering i det allerede eksisterende madmekka på Nørrebro, kommer til at give streetfood restauranterne og gourmetburger-stederne kamp til stregen.
 
Hos begge Poke-restauranter er konceptet simpelt og bygger på den traditionelle forståelse af ’poke – sushi in a bowl’, der kan betegnes som en dekonstrueret omgang sushi. Det handler blot om kreativitet og smagspræferencer, når du selv sammensætter din sundhedsbowl eller vælger en af køkkenets kombinationer.
 
Læs også: Opskrift: Havtorn-daiquiri og laksesashimi med wasabi
 
Så er du til laks, ris og edamamebønner toppet med avokado, ananas og sprøde wonton-chips, eller foretrækker du confiteret andelår suppleret af blomkålsris, sukkerærter, syltet ingefær og teriyaki-mayo?
 
Der er rig mulighed for at mixe din egen poke bowl til en smagsfusion af det asiatiske køkken og den skandinaviske køkkenhave bestående af rustikke og sundhedsboostende råvarer.
 
… Så herfra skal der blot lyde et stort Aloha! til de nyankomne hawaiianske poke bowl-joints.
 
I galleriet har vi samlet lidt inspirationsbilleder af den populære poke bowl, så du kan samle lidt inspiraiton og appetit til dit kommende besøg på de to nye poke bowl-restauranter. 
 
Psst… Maui Pokes officielle åbningsreception finder sted den 27. oktober kl. 16.00-21.00, og inkluderer både lækre smagsprøver på den hawaiianske poke bowl for ikke at nævne øl på husets regning!
 

Den hawaiianske poke bowl er kommet til København

 

Relaterede artikler