Joanna Scharlett: Sådan holder du dig (lidt) sund på Roskilde Festival

Joanna Scharlett: Sådan holder du dig (lidt) sund på Roskilde Festival
Foto: ELLE Danmark

Roskilde Festival 2017 er i fuld gang, og en af festivalens 80.000 gæster er ELLEs faste træner, Joanna Scharlett, som ELLEs udsendte på årets festival mødte til en lille festivalsnak.

For selvom årets festival bugner af lækre madsteder, heriblandt et hav af forskellige burgere, så er der også en masse alternativer til den usunde mad.

ELLEs Health Editor Stephanie Bang har blandt andet udvalgt 9 økologiske madsteder, der er værd at besøge på Roskilde Festival, og hvis du vil have endnu flere tips til, en (lidt) sundere festival, så skal du læse med her.

Vi fangede nemlig Joanna Scharlett, som, udover at være træner på vores ELLEfit-hold, også er personlig træner og kostvejleder. Vi tog en snak med Joanna om hendes Roskilde Festival og fik et par tips til, hvordan man kan holde den sunde stil på Roskilde Festival, og måske endnu vigtigere; hvordan man "plejer" kroppen, når man kommer hjem fra festival.

Hvad er det bedste ved Roskilde Festival?
Det er helt klar stemningen og musikken, men mest stemningen. Det er et eller andet helt specielt ved at være på festival. Selvom man er afsted og fester med nogle man kender, så er det på en helt anden måde på festival. Folk er lidt mere loose, og så møder man også en masse mennesker, som man ikke normalt snakker med. 

Hvad glæder du dig til at høre?
Min allerførste koncert nogensinde var med ICE Cube og jeg har hans autograf. Så for mig er det helt nostalgisk, at han kommer. Så ham skal jeg helt sikkert høre. Og så har jeg set rigtig meget frem til at høre The XX, Bonobo og Solange - og heldigvis levede de alle 100% op til mine forventninger! 

Du er personlig træner og lever en meget sund hverdag. Er det overhovedet muligt at være sund på festival?
Der er ingen tvivl om, at det er svært at være 100% sund, men man kan sagtens tage sunde valg. På alkoholfronten kan man fx vælge at drikke vin istedet for drinks, som er mere kalorieholdigt. Og så er der en masse sunde alternativer, som stadig smager virkelig godt på en festival som Roskilde. Du kan fx spise chiagrød om morgenen fra Organic Boho eller Gro juice hernede og hvis du har tømmermænd, og har du lyst til noget, der er lidt "snasket", så kan jeg anbefale 'Barburrito', som jeg allerede selv har besøgt flere gange. Og så gælder det bare generelt om at vælge sine måltider med omhu - så man fx ikke vælger burger morgen, middag og aften, men i stedet tager burger en gang og de andre to gange vælger en salat eller en smoothie. 

Har du nogle gode tips til at komme "ovenpå", når man har været på festival og drukket meget alkohol og spist mere usundt end normalt?
Det vigtigste er, at du skal sørge for at restituere kroppen. Så det betyder, at der skal være fokus på masser af væske, søvn og gode måltider, herunder masser af grønt, fisk og generelt kalorielet mad. Et tip er at drikke kokosvand, så væskebalancen kommer på plads. Dertil skal du  sørge for at få masser af vitaminer, som fx C-vitamin, ligesom kroppen har brug for antioxidanter for hurtigere at komme ovenpå igen. Og så prøv at holde en pause fra alkoholen, for det har din krop (sandsynligvis) fået nok af. 

Hvad har du i din taske?
Glosser lipbalm, Too Faced lipgloss, Bobbi Brown rouge i farven "under beige", mobil, dankort og desinfektion. Og så min powerbank - for strøm på mobilen er uundværligt! 

Relaterede artikler