Foto: Sex and the City
Sundhed

ELLE tester: Her er de bedste yoga studier i København

af Stephanie Bang 21/03/2018
Yoga er efterhånden en folkesport, der tiltrækker både mødre, gravide, veninder, sportentusiaster og hesle-freaks, og med de mange grene af yoga, der findes er det forståeligt - men det kan også være svært at vide hvor man skal starte, fordi buddet er så stort. ELLE har testet 9 forskellige yoga studier i København, så du ved hvor du skal søge mod for at finde den type yoga, der passer til dig.

Det er vist ikke helt forkert at sige, at der ligger et yoga studio på hvert gadehjørne i København, for yoga-trenden er eksploderet de seneste år. Og det er faktisk ikke så underligt, når du tager yogaens gavnlige effekter i betragtning.

’De kloge’ har vidst det længe: En sund krop er en yoga-krop. ELLEs Health Editor Stephanie Bang fandt glæden ved yoga for et år siden, og det er en glæde som varer ved. Yoga handler nemlig ikke kun om dit åndedræt og smidighed, men bidrager i lige så høj grad med overskud til hverdagen, en smuk kropsholdning og et sundt sind. Og det er aldrig for sent at begynde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har testet 9 yoga studier i København, som alle har hver deres måde, at fortolke og formidle yoga på.

Kbh Yoga, Østerbro

90 minutters Hatha yoga med fokus på åndedræt, stræk og afslapning. Hatha hos Kbh Yoga Østerbro er godt til dig, der er ny til yoga, og gerne vil guides kærligt hele vejen igennem sessionen. Du går derfra med et afslappende mindset og med følelsen af, at du har gjort noget godt for både din krop og dit sind. Selve studiet er hyggeligt og lokalerne er rigtig fine. Du bliver budt varmt velkommen og alt udstyr som måtte, tæppe, klodser etc. står til rådighed til dig.
Pris for 5 klasser, intropris 400 kr.
Læs mere: http://www.kbhyoga.dk/

YO Studio KBH, Islands Brygge

YO Studios tilbyder mange forskellige yogaformer. Heriblandt Yin Yoga, Vinyasa, Ashtanga, Strala og Flow. YO er især kendte for deres dygtige undervisere, som alle sætter sit eget præg på undervisningen. Rare og meget casual omgivelser, hvor du nemt kan slappe af og ikke blive distraheret. Hvis du også er til barretræning har YO også mange ugentlige barreklasser på programmet, som også er værd at anbefale.
Pris for medlemskab med fri træning, 399 kr.
Læs mere: http://www.yostudios.dk/

Psst … YO har også et studio i Århus og står ligeledes for ELLEs helt egen yoga-undervisning i Magasin, hver tirsdag frem til 3. april. Hold øje med ELLE Sundheds Facebook for opdateringer

Læs også: Kom til gratis yoga med ELLE og Yo Studios hver tirsdag i Magasin

Jo:ga, 7 studioer i København

Med syv studioer fordelt over hele København er der vist et jo:ga studio til de fleste. Jo:ga tilbyder hold til både dig, der er øvet til yoga og dig der er helt ny. Med tre forskellige hold med hver sit tempo kan du selv styre om du er blid due, ydmyg kriger eller stærk kobra til din yogatime, og der er også et mor/barn hold. Det er yoga i smukke rolige omgivelser med fin indretning i salen.
Pris for ubegrænset træning på alle hold i alle studios, 449 kr.
https://www.joga.dk/

Studio Vesterbro – bikram hot yoga

Hos Studio Vesterbro kan du dyrke hot bikram yoga i lækre nye omgivelser. Undervisningen er klassisk bikram yoga med en serie på 26 øvelser og to åndedrætsøvelser. Alle kan være med, selv dig der ikke er vant til at dyrke yoga. Den eneste hindring kan være varmen i lokalet, men så snart du har vænnet dig til det, er det en skøn følelse, ikke mindst efter undervisningen, hvor du føler dig næsten helt renset indefra. Du bliver guidet igennem alle øvelserne i et tempo, der gør det nemt at følge med.
Pris for 3 klip, 175 kr.
https://www.studiovesterbro.dk/?gclid=EAIaIQobChMIgIzXl7-Y2AIVCDPTCh1nkQwqEAAYASAAEgLPc_D_BwE

HéLT, Frederiksberg

HéLT, der ligger på en hyggelig yogagade på Frederiksberg, tilbyder yoga i forskellige genre alt lige fra flow, hatha, yin og restorativ der har fokus på afspænding. Det er også muligt, at vælge en klasse meditation, gravid- eller børneyoga. Vi prøvede en skøn flow time for begyndere, hvor der arbejdes med flydende overgange mellem yogastillingerne i samspil med vejrtrækningen. Det var ren forkælelse for krop og sind! Omgivelserne hos HéLT er hyggelige og har et hjemligt touch.
Pris for fri yoga hver måned, 475 kr.
http://www.helthelt.dk/

Yoga Vesterbro

Yoga Vesterbro på Gammel Kongevej tilbyder forskellige yoga stilarter fra muskelstyrkende og flowbaserede klasser til meditative yinbaserede hold. Vi testede deres Yinmind klasse, der er fusionen af den afslappende yin yoga kombineret med mindfulness. Her er der vægt på, at blive guidet ind i en meditativ tilstand, hvor sanserne skærpes og der opstår sindsro. Hver stilling er en mulighed for fordybelse i meditation og for at træne sindet til at forblive åbent og nærværende i øjeblikket. Yinmind er god for dig, som vil slippe stress og styrke koncentrationen – mens du får de gavnlige effekter af den fysiske yin yoga praksis. Vi svævede ud af lokalet. Yogamåtte og udstyr står til rådighed til dig. Alt du skal gøre er at komme i behageligt tøj.
Pris for medlemskab uden binding, 400 kr.
Læs mere: https://yogavesterbro.dk/

Senses, Vesterbro

Senses på Vesterbro er en lille oase, hvor man slukker mobilen og tager skoene af, når man træder inden for. Her er det nemlig dig og din tid, der er i fokus. Senses speciale er Hot Yoga, og der er klasser både i blide, restorative yoga-grene som Yin og Urban Yoga, men du kan også få pulsen op med klassisk Hot Yoga eller Hot Yoga Flow. ELLE har testet en dynamisk Hot Yoga klasse med instruktøren Maria Ejegod, der er kendt i yoga-kredse for sin unikke kombination af blid guidance og benhårde øvelser med fokus på kropslig udfordring og anatomisk korrekthed. Klassen varer i en time i et hyggeligt lokale, der er opvarmet til mellem37 og 39 grader med lav belysning og flow-musik. Klassen er hård, da de fleste stillinger foregår stående og i konstant bevægelse med få pauser, inden man det sidste kvarter overgiver sig til dybere stræk og slutteligt en fredfyldt shavasana. Man er helt i zen og udmattet på den gode måde efter timen.
Måtter og håndklæde er et krav til klassen, og hvis du ikke har det selv, kan det lejes for 30 kr. i receptionen, hvor du også kan købe vand, som er en god ide at have med ind til timen. Efter timen kan du nyde en kop te i Senses’ lounge eller restituere med en iskold kokosvand.
Pris for medlemskab, 375 kr.
Læs mere: http://www.senses.dk/

Psst..! Senses tilbyder ud over Hot Yoga også almindelig yoga, barretræning, cardio core, løb og reformer. Senses har desuden netop åbnet tre nye studier på Frederiksberg samt i Bagsværd og Brønshøj.

NOR: House, Nordvest

Nor Health House, der ligger i Københavns Nordvest kvarter, er et stort sundhedshus, hvor du udover at kunne deltage på mere end 30 ugentlige forskellige yogahold, også kan besøge kropsterapeuter, gå til akupunktur, eller hænge ud i deres café med en kaffe, juice, chiagrød og raw snacks. Vi prøvede en Yoga Flow-time, da vi besøgte Nor, som tog sted i deres store lokale øverst oppe med udsigt udover byen. Hos Nor finder du dedikerede undervisere, der alle sætter deres eget præg på undervisningen, hvad enten du er med på en times hatha, vinyasa, yin eller flow yoga.
Pris for medlemskab, 399 kr.
Læs mere: http://nor.house/

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her