bowl37-morgenmad-koebenhavn-vegansk-elle-2018
Foto: Kavian Borhani
ELLE anbefaler

Bowl37 laver byens pæneste veganske morgenmad

af Rose Maria Boelsmand 5/11/2018
Hvis du er til morgenmad, der bliver serveret i en skål, og som tilmed er både bæredygtig, vegansk og ‘Insta-worthy’? Så er Bowl37 i København din nye morgenmadsfavorit. Vi har mødt ejerne!

God smag har ingen alder. Det beviser Magnus og Jeppe; de to purunge fyre bag københavns fineste nye morgenmadssted, Bowl37. De to drenge er nemlig blot 20 og 21 år. Sådan. Vi andre får allerede præstationsangst over, hvad vi egentligt fordrev tiden med, da der stod dén alder i vores pas.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den vision mange af os mangler, når vi står lige i starten af 20’erne og er på spring ind i voksenlivet, er dog sket ikke at spore hos Magnus og Jeppe. De er helt klare over, hvad de vil, og hvordan tingene skal gøres.

De startede Bowl37 i Grønnegade op, fordi de begge efter et par år i Københavns madbranche (blandt andet hos Fresh Market og Oli Oli) ville have et sted, der var deres. De havde lært alle de nødvendige greb og processer omkring at få forretningen til at køre fra deres tidligere arbejdspladser, men ville gøre det på deres måde - og med bæredygtighed som omdrejningspunkt.

“Den væsentlige grund til at vi startede Bowl37 var bæredygtighed. Det er også derfor, at alt vi serverer, er vegansk. Det er ikke fordi vi er to fanatiske veganere, der forsøger at skræmme kødspisere væk, men fordi vores produkt præsenterer sig bedst i den form. Vi vil gerne vise, at det at spise plantebaseret ikke behøver at gøres til noget højtideligt, og at det sagtens kan implementeres i hverdagen - også for dem der ikke er vegetarer eller veganere,” siger Magnus Andersen.

Foto: Kavian Borhani

Konceptet bag Bowl37 er simpelt: Menukortet består af seks ‘smoothie baser’, tre granolaer og diverse toppings. Man vælger selv, hvordan man vil kombinere sin base, granola og topping.

Magnus og Jeppe savnede et sted, hvor der var plads til nogle mere dedikerede bowls, som de selv kalder det. Altså andre smage, end de matcha- og acai-bowls, der dominerer de københavnske morgenmadsmenukort.

De ønskede at gøre det simpelt, smagfuldt og med plads til variation og ‘leg’ i køkkenet med inspiration fra de bowl, man får på Bali, som er drengens inspiration. Derfor kan man vove sig ud i bowl-variationer med både spirulina, havtorn eller espresso, hvis man vil prøve noget andet end den klassiske acai eller skovbær. Fællesnævneren for alle varianter er, at de er vegansk - og yderst insta-værdige og pyntet med blandt andet spiselige blomster.

“Jeg tror næsten ikke, at vi har serveret en bowl endnu, der ikke er endt på Instagram,” griner Jeppe.

På menuen er der også én frokostbowl, som skrifter hver måned og altid tager udgangspunkt i de råvarer, der er i sæson. Da ELLE kiggede forbi lade de sidste hånd på november-bowlen; vinterkål, tomater, avokado, edamame, granatæble, humus, chia, urter, gomadressing - og masser af kærlighed, som de siger med glimt i øjet.

Valget på stedet i Grønnegade 37 - der endte med at lægge navn til konceptet (Bowl37 - Grønnegade 37) - var lidt en tilfældighed. Lokalet blev ledigt, drengene havde en idé, der skulle ud i livet, og de slog til. Indretningen har de selv stået for med deres venners hjælp - lige fra de rå pudsede mure til serveringsdisken og bænkene bagerst i rummet. Dertil har de valgt at indrette de lille kælderlokale med underspillede møbler fra Menu - helt simpelt og nordisk.

Læs også: 5 minutter med modellen Caroline Brasch om pop-up butikken September-December

Bliver man og spiser på stedet, får man serveret sin bowl (eller kaffe) i en keramikskål (eller krus), som Magnus og Jeppe også selv har sat deres aftryk på. Bogstaveligt talt. De har nemlig selv udviklet keramikdesignet, der er malet i nuancer af grøn, blå og beige, og fået trykt Bowl37-logoet i bunden. Vælger man at tage sin bowl to-go er det i bionedbrydeligt emballage. Sig ikke, at der ikke er tænkt over tingene.

Slutteligt skal vi naturligvis høre de to charmerende ‘bowlere’, hvilke bowls de selv har som favoritter: Magnus er til havtorn-passion-mango, mens Jeppe foretrækker matcha med spinat og banan). Så er det tip hermed givet videre - direkte fra bowl-eksperterne selv.

I galleriet nedenfor kan du ved selvsyn se, hvorfor du ikke kan lade være med at lægge et besøg forbi Bowl37 - ikke mindst for din Instagram-feeds skyld!

Besøg Bowl37 i Grønnegade 37, Kbh K tirs - fre (8-16) og lør - søn (9-16). Alle bowls koster 69 kr.

Læs mere om Bowl37 her og følg dem på Instagram her

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her